Politiebond ACP

Ook studenten voeren actie

Na de aftrap van de acties in Goes is er op 9 juni ook op de verschillende opleidingsscholen van de Politieacademie actie gevoerd. Alle aanwezige studenten hebben deelgenomen aan een "les maatschappijleer", die door de politiebonden ACP, NPB en VMHP werd ingevuld.

De vakbonden hadden opgeroepen naar deze les te komen en even niet de de normale lessen te volgen. Remkes zijn plannen hebben immers ook grote gevolgen voor de studenten. De voorzitters van de actievoerende vakbonden hebben in deze les uitleg gegeven wat voor studenten de consequenties zullen zijn als Remkes zijn plannen doorzet.

Zo was het voor sommige studenten nogal confronterend om te horen dat zij straks zelf voor de kosten van een dienstongeval opdraaien. Ook te vernemen dat hun baan op de tocht staat omdat oudere collegas langer door moeten werken was even slikken voor de aanwezigen. Want de kans bestaat dat er in de regios geen geld is om hun salaris dan te betalen. Kortom, ook de studenten van de Politieacademie weten nu waar het om gaat. De bereidheid om actie te voeren was op alle scholen enorm. De komende weken zijn ook deze studenten in ruime mate aanwezig bij de blauwe belegering in Den Haag.
Terug naar index