Gemeente Cromstrijen


10-06-2005

Uitslag verkeerstest 3VO

Tijdens de Buitensluisse Paardenmarkt op 8 juni in Numansdorp hield de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO in haar kraam een verkeerstest. Iedereen die zijn theoretische kennis van de verkeersregels wilde toetsen kon hier terecht. De uitslag van deze test vindt u hieronder.

Vraag 1: Ja. Het onderbord geeft aan dat vrachtauto's geboden zijn rechtdoor en/of links af te slaan. De personenauto mag dus wel afslaan.
Vraag 2: Ja. Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor afslaand verkeer. Vraag 3: Nee. De maximale snelheid van 30 km/u vervalt pas na het passeren van het verkeersbord einde zone 30 km/u. Vraag 4: Nee. Een doorgetrokken gele streep is een verbod om stil te staan. U mag daar dus in het geheel niet stoppen. Vraag 5: Nee. Bij een kruising (ook T ) is het niet toegestaan binnen 5 meter te parkeren.
Vraag 6: Een tractor mag maximaal 25 km/u rijden. Vraag 7: Ja. De auto verlaat een z.g. uitrit. U kunt dit zien aan de doorlopende bestrating van het trottoir en de uitritband. Bestuurders die uit een uitrit de weg oprijden moeten het overige verkeer ( dus ook voetgangers) laten voorgaan.
Vraag 8: Nee. Voor de linkerzijde van de weg geldt een stopverbod. Er mag dus niet gestopt worden om goederen te laden of te lossen en of personen in en uit te laten stappen.
Vraag 9: Ja. De gesloten verklaring geldt niet voor landbouwtractors. Vraag 10: Ja. Bestuurders moeten blinden en slechtzienden, voorzien van een witte stok met èèn of meer rode ringen, voor laten gaan. Vraag 11: Nee. Het bord betekent gesloten voor ruiters, vee, wagens en motorvoertuigen die niet
sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/u en brommobielen, alsmede fietsen, bromfietsen en invalidenvoertuigen.
Vraag 12: Nee Zij zijn gelijk gesteld met voetgangers. Voetgangers moeten het trottoir of het voetpad gebruiken, als die ontbreken, het fietspad en als dat ook ontbreekt de berm of de uiterste zijde van de rijbaan.
Vraag 13A: Nee.
Vraag 13 B: Nee. Het is een onverplicht fietspad. Bromfietsers mogen dit niet volgen. Een snorfiets is ook een bromfiets. Wel mag een snorfiets met uitgeschakelde motor het onverplichte fietspad volgen. Bromfietsen mogen dat niet.
Vraag 14: Ja. Voor het berijden van deze fiets is geen bromcertificaat nodig en mag er op alle fietspaden gereden worden. Vraag 15: Het juiste antwoord is 20 meter (en 42 centimeter om precies te zijn).