Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FATHERS 4 JUSTICE

Vrijdag 10 juni 2005

Vaders en moeders van Fathers 4 Justice laten het speelgoed van hun kinderen uit protest achter op stoep van Rechtbank Arnhem

"Er is geen grotere liefde dan die van een ouder voor een kind. Er is geen grotere onrechtvaardigheid dan die van rechtbanken die kinderen ervan weerhouden om contact met hun ouders te hebben." Matthew O'Connor; Fathers 4 Justice

Vandaag laten leden van de mensenrechtenorganisatie voor gelijkwaardig ouderschap, Fathers 4 Justice (F4J), uit protest hun kinderspeelgoed en een kinderwagen achter op de stoep van de Rechtbank Arnhem aan de Walburgstraat 2-4 te Arnhem, omdat ze voor een periode van meerdere jaren geconfronteerd werden met een blokkade van de toegang tot hun kinderen.

De groep houdt voor de rechtbank een gedenkplechtigheid voor alle kinderen, ouders en grootouders die van elkaar buitengesloten worden en zal bij de rechtbank demonstreren met alarmsirenes, fluiten, airhorns en een luidspreker om duidelijk te maken dat het huidige onrecht in de familiewetgeving niet langer door de ouders in Gelderland geduld zal worden.

Dit is nu de tweede keer dat Fathers 4 Justice actie voert bij de Rechtbank Arnhem. De woordvoerder van Fathers 4 Justice zegt hierover: "De president van de Rechtbank Arnhem moet weten dat Fathers 4 Justice opkomt voor de honderdduizenden kinderen, ouders en grootouders die van elkaar worden buitengesloten door het falende familierechtsysteem. Fathers 4 Justice zal daarom net zolang blijven terugkomen om te protesteren totdat aan deze wantoestanden bij de familierechtbanken een einde is gemaakt."

Ouders vragen nu al ruim 35 jaar om dringende hervorming van het in een crisis geraakte familierechtsysteem. Onder het motto "rust voor de kinderen" onderbouwen de familierechters hun funeste beslissingen. Maar wat voor een "rust" is dat eigenlijk anders, dan de "schijnrust" om een andere ouder te kunnen verstoten en te laten vervreemden van de eigen kinderen door continue negatieve conditionering!

Niet alleen tonen familierechters 100% seksisme, niet alleen bevorderen ze psychische kindermishandeling, maar ze gaan ook de mist in met de mensenrechten en met name de rechten van het kind: "een kind heeft recht op beide ouders."

Een woordvoerder van Fathers 4 Justice stelde dat "het niveau van frustratie, dat door vele vaders, moeders en grootouders gevoeld wordt, begint over te koken. De wijdverspreide woede over de Nederlandse familie wetgeving spreekt boekdelen over het dagelijks ervaren massieve onrecht. Een kind op de vijf is momenteel in dit land de toegang tot de helft van zijn familie ontzegd. Ruim 500.000 kinderen groeien in Nederland zonder een van hun beide ouders (meestal de vader) op en kunnen de helft van hun familie niet meer zien. En dat is een van de hoogste cijfers in de wereld."

De F4J woordvoerder voegde daaraan toe: "Het onrecht naar vaders, moeders en hun kinderen is al veel te lang doorgegaan. Ouders komen in opstand tegen het onrecht. Het is onze taak om dit onrecht in het Nederlandse familierecht op te ruimen. Al veel te lang heeft dit systeem honderdduizenden kinderen beroofd van goede en liefhebbende vaders en grootouders. Hoeveel langer moeten onze kinderen nog door een falend familiewet systeem misbruikt worden?"

Einde

Locatie Rechtbank Arnhem: Walburgstraat 2-4 te Arnhem

Meer inlichtingen:
Yves, Regiocoördinator Oost-Nederland Fathers 4 Justice: 0646 - 510 027 Andy, Landelijk coördinator Fathers 4 Justice Nederland: 0629 - 407 564 Peter, Perscoördinator Fathers 4 Justice Nederland: 0618 - 293 397

Email: pers@f4j.nl

Internet:
Fathers 4 Justice Regiogroep Oost: http://oost.f4j.nl/ Fathers 4 Justice Nederland: www.f4j.nl
Fathers 4 Justice Internationaal: www.fathers-4-justice.org

In het afgelopen jaar heeft Fathers 4 Justice zich ontwikkeld tot de grootste, snelst groeiende en snelst bewegende campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in de wereld.