Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 juni 2005


APELDOORN - Drankrijder verlaat plaats aanrijding


Een 44-jarige automobilist heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (10/06) na een aanrijding op de Zwolseweg de plaats van de aanrijding te voet verlaten. Getuigen meldden vrijdagmorgen vroeg rond 05.25 uur dat een verwarde en overstuur zijnde man de plaats van een ongeval verliet. Onderzoek wees uit dat de 44-jarige man met zijn auto door nog onbekende van de weg raakte en enkele bomen raakte waarbij de auto totaal vernield werd.
De man verliet zijn auto en kwam nog enkele keren terug om spullen uit zijn auto te halen. De politie trof bij de auto bloedsporen aan, de man bleek later lichtgewond te zijn aan een arm. De politie trof de man kort daarop op de Marconistraat. Hij werd aangehouden en bleek alcohol te hebben gedronken.
Hij blies later op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde zijn rijbewijs in en gaf hem een rijverbod. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op. Een sleepbedrijf sleepte de auto weg.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft donderdagavond (9/06) op de Laan van de Mensenrechten een 54-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 19.10 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van een uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


APELDOORN - Man moet nog boetes betalen


De politie heeft donderdagavond (9/06) op de Wilhelmina Druckerstraat een 30-jarige automobilist aangehouden die nog twee boetes had open staan. De politie controleerde de man rond 20.15 uur tijdens een alcoholcontrole en onderzoek wees uit dat de man in totaal ruim 135 euro moest betalen.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (10/06) op de Zutphensestraat een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.05 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,9. Dit leverde hem rijverbod van tien uur op. Bovendien de politie zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Politie pakt verdachte van heling


Het daderteam van de politie heeft donderdagavond (9/06) op het Marktplein een 34-jarige man aangehouden die van heling van een fiets wordt verdacht. De politie hoorde bij de fietsenstalling aan de Marktstraat dat de fiets van een 24-jarige vrouw uit Twello was gestolen. Het betrof een fiets met een opvallende sticker. De politie had kort daarvoor iemand zien rijden met die fiets met sticker en trof na enig zoeken die man met fiets aan.
Hij verklaarde de fiets zojuist van een andere man te hebben gekocht voor een gering bedrag. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens heling.
De sticker was er intussen afgescheurd. De fiets kon direct terug naar de eigenaresse en dat was logisch want op de sticker stond de tekst "Protected bij witchcraft" (beschermd door heksenkracht). De politie is nu nog op zoek naar de steler van de fiets.


APELDOORN - Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag vanaf de Hoge Dries een auto gestolen. Het gaat om een witte VW Vento met het kenteken HT-HF-21. De 35-jarige eigenares ontdekte donderdagmorgen de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Veelpleger ingesloten


De politie heeft donderdagmiddag in een warenhuis aan de Hoofdstraat een 44-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden die enkele goederen met een totale waarde van bijna 70 euro had gestolen. De man nam enkele kledingstukken mee en verliet de winkel. Bij het afgaan van het alarm werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is een veelpleger en zit voor verder onderzoek opgesloten in een politiecel.


APELDOORN - Man aangehouden na vernielen bestelauto


De politie heeft donderdagmorgen (9/06) een 34-jarige man aangehouden die een geparkeerde bedrijfsauto aan Hattemseweg had vernield. De politie kreeg rond 11.20 uur melding dat van het busje alle ruiten waren ingeslagen en dat de vier banden lek waren. Onderzoek wees uit dat de 34-jarige man van deze vernielingen verdacht wordt. De politie hield de man aan en hij bekende de vernielingen en is bereid de schade te vergoeden. De man verklaarde zich te hebben geërgerd aan de geparkeerde auto.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


Einde berichtenet is nHet

hETY


--



---- --