Ingezonden persbericht


Een kijkje onder de motorkap van het internet

Derde editie Computernetwerken verschenen

Computernetwerken vormen een complex systeem, waarbij veel concepten, protocollen en technologieën op een ingenieuze manier met elkaar worden verweven. Op dit moment zijn we getuige van een enorme verandering in de manier waarop gebruikers toegang krijgen tot o.a. het internet en de diensten die via dat internet beschikbaar zijn. Deze derde editie van Computernetwerken, een' top-down'-benadering is geactualiseerd, zodat ook de veranderingen op het gebied van netwerken in de afgelopen paar jaar worden belicht.

Computernetwerken, een 'top-down'-benadering 3e editie is op veel punten ongewijzigd gebleven: de 'top-down'-benadering, de nadruk op het internet, de beschrijvingen van zowel de principes als de praktijk en de toegankelijke stijl en benadering die gericht is op het vergaren van kennis over computernetwerken. In de derde editie wordt een aantal nieuwe aspecten van computernetwerken uitgebreid behandeld, zoals draadloze en mobiele netwerken (inclusief Wi-Fi en 802.11), peer-to-peernetwerken, netwerkbeveiliging en MPLS. Het boek heeft nieuwe socketprogrammeeropdrachten en bevat ook een aantal Ethereal-praktijkopdrachten.

De auteurs

James F. Kurose en Keith W. Ross zijn hoogleraren informatica aan respectievelijk de University of Massachusetts en de Polytechnic University in Brooklyn.

Boekinformatie

Titel : Computernetwerken, een 'top-down'-benadering 3/e

Auteur : James Kurose & Keith Ross

ISBN : 90-430-0986-5

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Addison Wesley

Pagina's : 826

Prijs : ¬ 51.95

Voor meer informatie en het bestellen van een recensie-exemplaar neemt u contact op met ondertekende.

Met vriendelijke groet,

Carin Nordberg

Sales & Marketing Coordinator Higher Education

Pearson Education Benelux BV

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Netherlands

T. +31 20 575 58 00

F. +31 20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk