Politie Limburg-Noord

Politie rondt onderzoek naar gewapende beroving af
Datum: 10-06-2005
Tijd bericht: 14:52
Plaats: Venray
De politie heeft het onderzoek afgerond naar een gewapende beroving op donderdag 20 januari op de Sint Servatiusweg. Hierin zijn na uitgebreid onderzoek vier verdachten aangehouden. Het betreft drie jongens uit Venray die toen 14,15 en 16 jaar oud waren en een jongen uit Oirlo van 17 jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat de 15 en 16-jarige jongen donderdag 20 januari vermoedelijk een overval wilde plegen op een groentewinkel aan de Sint Servatiusweg, met behulp van de 17-jarige uit Oirlo. Toen bleek dat de winkel bijna gesloten was, gingen ze over tot de beroving van een 71-jarige vrouw die de winkel verliet. De jongens eisten de tas van het slachtoffer. De vrouw gaf haar tas echter niet af waarop ze bedreigd werd met een vuurwapen. Later bleek het om een nepwapen te gaan.
Na onderzoek kwam de politie de 16-jarige verdachte op het spoor die intussen vastzat voor zes andere tasjesroven die tussen januari en maart werden gepleegd in Venray. Tijdens zijn gevangenschap is hij voor dit nieuwe feit op 31 mei aangehouden.
De 15-jarige jongen werd 30 mei aangehouden en is in bewaring gesteld. Hij moet op 15 juni voor de raadkamer verschijnen. De 17-jarige verdachte is 6 juni aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.
De 14-jarige verdachte is op 6 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval en is ook voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is onder voorwaarden eveneens op vrije voeten gesteld.