Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 10 juni 2005

Oisterwijkse man raakt zwaar gewond bij aanrijding

GOIRLE Een 24-jarige man uit Oisterwijk raakte gistermiddag rond vier uur zwaar gewond bij een frontale botsing op de Turnhoutsebaan in Goirle. Het slachtoffer reed met zijn bestelauto tegen een vrachtwagencombinatie van een Tilburgs transportbedrijf. De Oisterwijker reed met zijn bestelbus in de richting van Poppel en week op de Turnhoutsebaan plotseling uit naar de linker rijstrook. Hierbij botste hij op de vrachtwagencombinatie. Het slachtoffer raakte in zijn voertuig bekneld en moest door de Goirlese brandweer worden bevrijd. Ambulancepersoneel heeft de Oisterwijker overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis, waar een spoedoperatie noodzakelijk was. De vrachtwagenchauffeur, een 55-jarige man uit Tilburg kwam bij het ongeval met de schrik vrij. Door personeel van de afdeling Ongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant is een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Tilburgse vrouwen betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van kwart over acht in een winkel aan de heuvelstraat twee Tilburgse vrouwen (31 en 35 jaar oud) aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van make up artikelen ter waarde van bijna 12 euro. Van de winkelier heeft de politie een aangifte opgenomen en de vrouwen zijn na onderzoek en verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen het duo proces-verbaal op.

Politie onderzoekt mishandeling Tilburger

TILBURG De politie van team Wilhelminapark is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 43-jarige man uit Tilburg. Die werd gisteravond rond kwart over negen met een honkbalknuppel flink mishandeld. De identiteit van de dader van deze mishandeling is bij de politie bekend. De politie heeft gisteravond van een slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie haalt bestuurders met drank op van de weg

TILBURG Vannacht om vijf over twaalf hebben agenten aan de Ringbaan West in Tilburg een 45-jarige vrouw uit Berkel-Enschot aangehouden. Het rijgedrag van de vrouw viel de agenten op. Zij reed zonder licht en slingerend. Als de politie de auto van de vrouw aan de kant van de weg zet en een blaastest afneemt blijkt dat zij te veel gedronken heeft. In het politiebureau blaast de vrouw bijna 1.70 promille. In verband met het hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 8 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Bosscheweg in Tilburg hebben agenten vannacht rond kwart voor één, een 33-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Bij controle bleek dat de vrouw ook te veel gedronken had om nog auto te mogen rijden. In het politiebureau blies de vrouw 1.35 promille. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur en het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Een 39-jarige man uit Tilburg werd vannacht rond tien over twee aan de Meulemansstraat in Tilburg aangehouden, toen bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.35 promille. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op. In verband met het hoge promillage is het rijbewijs van de Tilburgse man ingevorderd.

TILBURG Aan de Noordhoekring in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf over halfvier een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bleek dat hij te veel gedronken had om nog auto te mogen rijden. In het politiebureau blies de man bijna 1.05 promille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Eindhovenaar beledigt agenten

TILBURG Agenten die vannacht dienst deden bij het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben vannacht om vijf over één een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden nadat hij de agenten beledigde. Na politieonderzoek is de man weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse broers opgepakt na baldadigheid

TILBURG Vannacht om halfdrie hebben agenten op de Heuvel in Tilburg, twee mannen uit Tilburg (23 en 24 jaar oud) aangehouden. Tijdens het horecatoezicht werd vanuit het cameratoezicht gezien dat de twee mannen, planten uit bloemenbakken die op de Heuvel staan trokken en op de openbare weg gooiden.

Vervelende stapper aangehouden

TILBURG Om kwart over drie vannacht hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 29-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten van het horecatoezicht werden door portiers ingelicht over het vervelende gedrag van de man die uit twee horecazaken was verwijderd. De man, die flink onder invloed van alcohol was, voldeed vervolgens niet aan een vordering van de politie om te vertrekken waarop hij werd aangehouden.

Agenten bevrijden Tilburgse vrouw uit benarde positie

TILBURG Vannacht rond halfvier hebben agenten aan de Mozartlaan in Tilburg een 79-jarige vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Bij de politie meldkamer was een telefoontje binnengekomen dat de vrouw in haar woning was gevallen en niet meer overeind kon komen. De gewaarschuwde agenten hebben bij de woning van een vrouw een keukenraam verwijderd en de vrouw vereind geholpen. Ambulance personeel heeft de vrouw met vermoedelijk een gebroken heup naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. Het raam is door de agenten weer teruggeplaatst.

Politie neemt grondstoffen voor harddrugs in beslag

TILBURG Vanmorgen heeft de politie aan de Lijsterstraat in Tilburg, in de woning van een 43-jarige Tilburger, twee jerrycans en een 120 liter vat, dat voor ¾ was gevuld, met chemische stoffen in beslag genomen. De stoffen zijn bestemd voor de productie van harddrugs (amfetamine en XTC). De politie onderzoekt de aangetroffen stoffen en maakt tegen de Tilburger proces-verbaal op.

Horecazaak te lang open

TILBURG Tijdens het horecatoezicht constateerden agenten dat een horecazaak aan het Piusplein om vijf over halfvijf nog tien mensen in de zaak aanwezig had. Tegen de 52-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De zaak werd ontruimd.

Winkelier bestolen van ruim 8000 euro

TILBURG De politie heeft van een 29-jarige man uit Den Bosch, die bedrijfsleider is van een winkel aan de Juliana van Stolbergstraat in Tilburg, een aangifte opgenomen in verband met de diefstal van ruim 8000 euro. Dit geldbedrag werd gestolen uit de bureaulade van de bedrijfsleider. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman