Politie Zaanstreek-waterland


19:02 09-JUN-05
loc.: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG

Foutparkeerders

Bij een controle op parkeergedrag rond het ZMC werden 15 bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats naar aanleiding van de veranderde situatie. Meegenomen werd de situatie rond de uitrukposten van de ambulance.

19:30 09-JUN-05
loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

"Supporters" gooien stenen

Er werd gemeld dat er een flinke vechtpartij gaande zou zijn bij een café. Agenten zagen personen op de grond liggen en dat er een barkruk en bierglazen door de lucht vlogen. Bij aankomst vloog de groep direct weer uiteen.
Bij onderzoek bleek dat een groep AZ-supporters kwam aanlopen vanaf de Edammerweg en direct een paar straatstenen door de open schuifpui het café ingooide. Hierop volgde een vechtpartij. Wonderbaarlijk is er niemand echt gewond geraakt. Er werden ook geen personen aangehouden.

22:47 09-JUN-05
loc.: EDAM, PROVINCIALEWEG N247 / PROVINCIALEWEG N244

Aanrijding na negeren rood licht

Een 21-jarige Volendammer in een personenauto reed vanaf de N244 bij groen licht de kruising met de N247 op en wilde linksaf richting Edam. Vanuit de richting Edam reed een 28-jarige bestuurder van een bestelauto uit Broek in Waterland door het rode verkeerslicht en een aanrijding volgde.
De Volendammer werd met ribletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

00:04 10-JUN-05
loc.: PURMEREND, MELKWEG

Loods in brand

In het weiland tussen de Melkweg en de Kanaaldijk stond een loods in brand Het betrof een vrijwel leegstaande loods. Het dak brandde al behoorlijk. De brandweer heeft het geheel geblust.
Oorzaak en schade onbekend.

01:22 10-JUN-05
loc.: GEHELE REGIO

Alcoholcontrole


Tijdens een regionale alcoholcontrole gisteravond en vannacht werd van meer dan 1000 bestuurders een ademtest afgenomen. Twaalf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben, werden aangehouden en ontvingen een proces-verbaal en een rijverbod. Er werd aan diverse bureaus geblazen tussen de 245 en 565 ugl.


09:13 10-JUN-05


loc.: PURMEREND, SALVADOR ALLENDELAAN


Mishandeling na verkeersconflict


Een 41-jarige man uit Purmerend liep omstreeks 08.15 uur met zijn zoon over het zebrapad van de rotonde toen zij beiden bijna werden aangereden door een personenauto. Van schrik reageerde de man door met beide handen een klap op de auto te geven. De bestuurder stopte, stapte uit en gaf de man direct een vuistslag in het gezicht. Na een worsteling en een woordenwisseling stapte de man weer in en reed weg.

Omstreeks 08.30 uur meldde de bestuurder zich aan de Waterlandlaan, deed zijn verhaal en vertrok meteen weer, voordat zijn gegevens konden worden genoteerd.
De politie wil graag in contact komen met personen die getuige zijn geweest van het conflict. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

09:55 10-JUN-05
loc.: ZAANDIJK, LOUIS ARMSTRONGSTRAAT

Auto weg na inbraak in woning

Via het keukenram verschaften onbekenden zich de toegang tot de woning. Vanuit een tas werden de sleutels van een grijze BMW 316i, kenteken 19-PS-NN weggenomen. Vervolgens is men er met de auto vandoor gegaan.

13:32 10-JUN-05
loc.: ZAANDAM, BOERE JONKERPLEIN
Aandachtsvestiging op aanbieders van groene stroom
Twee onbekende mannen (blank en donker gekleurd, ca. 20 a 25 jaar) benaderden een vrouw en boden haar groene stroom aan. Zij moest een formulier invullen en tevens een ondertekende machtiging.
Achteraf vertrouwde zij dit niet en heeft contact opgenomen met het NUON. Die wisten niets van verkoop aan de deur van groene stroom. Ook het bedrijf (EURO POINT) is volgens haar niet bekend bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.
Niet uitgesloten wordt, dat meerdere mensen zijn benaderd door genoemde personen.