Gemeente Vlaardingen


Aanpak sluipverkeer
09 juni 2005

Samen met een aantal buurgemeenten gaat Vlaardingen het sluipverkeer op de polderwegen in Midden-Delfland aanpakken. Deelgemeente Overschie begint volgende week als eerste met de aanleg van een van de vier doseerinstallaties. Medio november gaat het systeem in werking.

De installaties zullen worden geplaatst aan de zuidkant van het gebied, op vier routes. Dat zijn de Harreweg (Schiedam), Kandelaarweg (Overschie), de Rotterdamseweg (Midden-Delfland) en een nog nader te bepalen locatie in Vlaardingen.

Doel
De deelnemende gemeentes verwachten dat het sluipverkeer door de installaties zal afnemen, de polderwegen veiliger worden en de leefbaarheid van het gebied toeneemt.

Verkeer mondjesmaat
De doseerinstallatie zorgt dat met behulp van verkeerslichten en een 'blocker' in het wegdek het verkeer mondjesmaat wordt toegelaten tot de polderwegen. Wie in de ochtenspits Midden-Delfland met de auto in wil (of in de avondspits vanuit Midden-Delfland de bebouwde kom in), krijgt te maken met een wachttijd van minstens 15 minuten.

Waar en wanneer?
De installaties komen aan de zuidzijde van Midden-Delfland, omdat de bewoners van het gebied zelf in de meeste gevallen tegen de spitrichting in rijden en dus minder hinder ondervinden dan bij plaatsing aan de noordkant. In de proefperiode werken de installaties tussen 06.30 uur en 09.30 uur en tussen 15.00 uur en 19.00 uur.