Politieberichten vrijdag 10 juni

's-Hertogenbosch 10-06-2005 - .

NOG NIET ONTNUCHTERD

Esch -
vrijdagmorgen om half negen is op de Gestelseweg in zijn woonplaats Esch een 56 jarige automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Kennelijk is de nachtrust die de man genoten had niet voldoende geweest om het alcoholpromillage te doen zakken tot onder het wettelijk toegestane niveau. Er is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 3 uur.

INBREKERS ACTIEF IN HAPS

Haps

- In de nacht van woensdag op donderdag is het inbrekersgilde actief geweest in Haps.
Bij de politie zijn tot nu toe zeven aangiftes binnengekomen van auto-inbraken op de Klaproosstraat, Straatkantsweg, Bogaersstraat, Dahliastraat, Tulpenstraat, Beatrixlaan en Violenstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag is in tenminste drie schuren aan de Pastoor Pompestraat en de Willem Alexanderlaan en aan de Aalsvoorten ingebroken. Daarbij zijn onder meer enkele fietsen weggenomen.
De politie in het district Land van Cuijk verzoekt getuigen die in de afgelopen nachten iets verdachts hebben waargenomen in de omgeving van genoemde straten dit te melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

VERDACHTE VAN BRANDSTICHTING

Vlijmen

- Vanmorgen is er brand gesticht in een woning aan de Parklaan in Vlijmen. De 34 jarige bewoner van het pand kreeg ruzie met zijn 35 jarige vriendin en besloot vervolgens de woning in brand te steken. De brandweer moest er aan te pas komen om te blussen. De woning liep aanzienlijke schade op maar er raakte niemand gewond. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

SNELHEIDSDUIVEL RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

Veghel

- Een 40 jarige Bosschenaar raakte vrijdagmorgen zijn rijbewijs kwijt. De man werd op de Rijksweg A50 geklokt met een snelheid van 182 kilometer per uur. Na aftrek van de wettelijke correctie van 6 kilometer kreeg de verdachte een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid met 56 kilometer per uur.

RESULTATEN ALCOHOLCONTROLE REGIO BRABANT-NOORD

Donderdag is in de gehele regio Brabant-Noord een grootschalige alcoholcontrole gehouden.
De controles begonnen om 15.00 uur en duurden tot 23.00 uur. In totaal namen 76 politiemensen aan de controles deel die samen 3442 blaastesten afnemen.
Vijftien bestuurders zijn aangehouden omdat zij gedronken hadden. Dertien van hen kregen na het afleggen van de blaastest op het politiebureau daadwerkelijk een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Drie bestuurders hadden zo veel gedronken dat zij hun rijbewijs in moesten leveren. Daarnaast zijn 240 bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen terzake de wegenverkeerswetgeving.

POLITIE STUIT OP HENNEPKWEKERIJ NA WONINGBRAND

Heusden (gemeente Heusden)

- Door kortsluiting aan de wasdroger brak er donderdagmiddag brand uit in een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat. De brandweer kon niet voorkomen dat het gehele pand uitbrandde. Ook de naastgelegen woningen liepen schade op. In een naast het uitgebrande pand gelegen woning is een hennepplantage met zo'n 100 tal planten. Tegen de 55 jarige bewoonster van de woning is proces-verbaal opgemaakt.

MAN VERNIELT RUIT

's-Hertogenbosch

- In de nacht van donderdag vrijdag kreeg de politie de melding dat er ruit vernield was van de hal van een flatgebouw aan de Kooikersweg. De politie trof een bloedspoor aan dat leidde naar een van de flatwoningen. De bewoner, een 39 jarige Bosschenaar is aangehouden op verdenking van vernieling. Hij was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

VALSE MELDINGEN EN BELEDIGING

's-Hertogenbosch

- In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Hinthamerstraat een 23 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij had tot vier keer toe zonder noodzaak het alarmnummer 112 gebeld. De laatste keer dat hij belde vroeg hij om een ambulance in de Hinthamerstraat. Toen agenten daar naar toe reden troffen ze de verdachte die kennelijk boos was omdat hij niet meer binnengelaten werd in het opvangtehuis voor daklozen.
Hij is aangehouden, hetgeen gepaard ging met een vloedgolf van scheldpartijen en bedreigingen in de richting van de politiemensen. De man is in de politiecel onderdak verleend.

OPENBARE DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is op de Zuid Willemsvaart een 43 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man was zo dronken dat hij meerdere keren op straat viel waardoor hij zichzelf en het andere verkeer in gebracht bracht. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is op het Water en Vuurplein een 27 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij veroorzaakte overlast vanwege de staat van dronkenschap waarin hij verkeerde. Bij naamscontrole bleek dat hij vrouwe justitia nog een boete van 160 euro schuldig was. Hij kon dat niet betalen en is daarom ingesloten.

BEDREIGING EN MISHANDELING

Haaren

- Donderdagavond is in zijn woonplaats Haaren een 46 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 30 jarige eveneens in Haaren woonachtige vrouw. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

BELEDIGING

Uden

- In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Beatrixhof in Uden een 31 jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden terzake belediging. Tijdens hun surveillance over de Beatrixhof werden agenten aangesproken door de vrouw die aangaf er niet van gediend te zijn dat de agenten daar surveilleerden. Toen zij vervolgens ook nog overging tot het herhaaldelijk beledigen van de agenten is zij aangehouden.

VANDALISME

Veghel

- In de nacht van donderdag op vrijdag zijn drie jongens van 16 en 17 jaar uit Veghel en Erp aangehouden. Getuigen hadden bij de politie gemeld dat het drietal zich op de Burgemeester Kuyperlaan en de Hermey baldadig hadden gedragen door van alles uit de voortuinen te trekken. Het drietal werd op de Deken Franssenstraat aangetroffen. Een van hen had een "Te koop" bord van een makelaar bij en een ander had bloemen onder zijn jas zitten. Het trio is bekeurd terzake baldadigheid en vervolgens weer in vrijheid gesteld.