Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 juni 2005


Harderwijk - hennepkwekerij ontmanteld


De politie in Harderwijk heeft vrijdagochtend (10/6) in een loods aan de Amperestraat een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 2819 planten aangetroffen. De planten en benodigde apparatuur zijn vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De politie doet onderzoek naar de verantwoordelijke telers en maakt daarna proces-verbaal op. De Nuon zal een naheffing opleggen.


Elspeet - Verkeersongeval


Een 74-jarige automobiliste uit Elspeet werd onwel en kwam daardoor op de kruising Kleine Kolonieweg en Uddelerweg in botsing met een 58-jarige automobilist uit Nunspeet. Het ongeval gebeurde op donderdag (09-06) rond 09.00 uur. De auto van de Elspeetse schampte een boom en reed vervolgens een informatiebord om. De Nunspeter belandde met de achterzijde van zijn auto in de berm. De vrouw werd door het ambulancepersoneel uit de auto gehaald en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's waren total loss en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Ermelo - Winkeldieven aangehouden


De politie heeft een 60-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Stationsstraat op donderdag (09-06) rond 11.05 uur. De vrouw had een paar tijd-
schriften en een bus haarlak gestolen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt.


Ook een 27-jarige man uit Ermelo werd betrapt bij winkeldiefstal. Hij nam een zonnebril weg uit een winkel aan De Enk op donderdag (09-06) rond 18.00 uur. Daarnaast bleek de man in het bezit van een gestolen fiets, die in beslag werd genomen. Ook bekende hij nog een een andere winkeldiefstal in Ermelo. De politie maakt een proces-verbaal op.


Ermelo - lekkage in veevoederbedrijf


Op vrijdag (10-06) werd rond 02.20 uur een brand gemeld bij een veevoederbedrijf aan de Jhr.dr.C.J.Sandbergweg. De brandweerkorpsen uit Ermelo en Elspeet kwamen ter plaatse en uit veiligheidsoverwegingen hield men eveneens een ambulance stand by. Door een lek in het systeem was er in de fabriek enige ammoniak vrijgekomen. De fabriek werd ontruimd en de omgeving werd meteen door de politie afgesloten voor doorgaand verkeer. De brandweer verkende de situatie in veiligheidspakken en door snel ingrijpen kon rond 02.25 uur de hoofdinstallatie afgesloten worden en mogelijk verdere uitstroom van de ammoniak worden gestopt. Er werden buiten het bedrijf meteen metingen uitgevoerd en daarbij werden geen sporen van ammoniak aangetroffen. Door het bedrijf werd er direct personeel ingeschakeld om het defect te verhelpen.


Ermelo - Spiegelvandaal aangehouden


De politie heeft dankzij een oplettende getuige op vrijdag (10-06) om 01.15 uur een tiener uit Ermelo kunnen aanhouden voor vernielen van een autospiegel.


De knaap had rond 00.45 uur in de Spechtstraat een spiegel van een auto getrapt. Een getuige belde meteen de politie en waarop deze de buurt afzocht en even later de jongeman kon aanhouden.


Harderwijk - Verkeersongevallen

Op donderdag (09-06) vond er rond 13.25 uur een aanrijding plaats op de rotonde Deventerweg/Nassaulaan/De Wittenhagen. Een 22-jarige automobiliste uit IJsselstein
verleende geen voorrang aan een 63-jarige snorfietser uit Harderwijk. In eerste instantie wilden ze het onderling regelen maar toen de snorfietser begon te klagen over pijn in zijn ribben en problemen kreeg met de ademhaling, werd de politie gewaarschuwd. Deze vond de komst van een ambulance noodzakelijk waarop de man voor onderzoek werd over-
gebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.


Ook vond er een aanrijding plaats op de kruising van de A28 met de Provincialeweg S7
op donderdag (09-06) rond 17.00 uur. Een 40-jarige automobilist uit Dronten werd aangereden door een 31-jarige automobilist uit Genemuiden die het rode verkeerslicht over het hoofd had gezien. De Drontenaar hield er pijnklachten aan nek, pols en knie aan over.
Beide auto's raakten beschadigd aan de voorzijde.


Nunspeet - Buurtbewoners rijden te hard

Naar aanleiding van klachten uit de buurt en snelheidsmetingen door de gemeente Nunspeet, heeft de politie op donderdag ( 09-06) twee korte verkeerscontroles gehouden binnen de 30 km - zones.
Er werden 11 bestuurders betrapt met te hoge snelheid. Het overgrote deel van deze hardrijders betrof buurtbewoners. De politie zal deze korte "bliksemcontroles" de komende weken herhalen.
Tussen 11.45-12.15 uur werd er gecontroleerd op de kruising Piersonstraat / Schaepmanlaan. Drie bestuurders reden te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid op deze locatie bedroeg 39 km per uur.
Tussen 13.30-14.30 uur werd er gecontroleerd op de Oosteinderweg, tussen de Oenen-
burgerweg en de Piersonstraat. Hier kregen 8 bestuurders een bekeuring voor het over-
schrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid op deze locatie
bedroeg 56 km per uur.


EINDE BERICHTEN