Bob en het WK voetbal tot 20 jaar

Utrecht 10-06-2005 - Tijdens de FIFA wereldkampioenschappen voetbal voor teams onder de 20 jaar zal de politie in Utrecht zowel voor als na de wedstrijden regelmatig alcoholcontroles houden. Bezoekers die met de auto komen, kunnen ondermeer een controle verwachten op de toegangswegen van en naar het stadion Galgenwaard.

Het Wereldkampioenschap wordt van vrijdag 10 juni tot en met zaterdag 2 juli in Nederland gehouden. In Stadion Galgenwaard worden tien wedstrijden gespeeld: zes groepswedstrijden, een kwartfinale, een halve finale, de troostfinale en de finale. De troostfinale en finale vinden op zaterdag 2 juli plaats.

Waarom controles? Door het houden van veel alcoholcontroles neemt de pakkans toe en daarmee worden vaker beschonken bestuurders van de weg gehaald. Maar er zijn nog meer positieve effecten van zichtbare controles: weggebruikers schatten de kans dat zij een keer gecontroleerd zullen worden hoger in en nemen daardoor minder risico. Tot slot zal de blauwe uitstraling op straat bijdragen aan het veiligheidsgevoel van de burgers.

Ook voorlichting aan weggebruiker Tijdens de controles zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van de inzet van Bob-promotieteams van 3V0 met de bekende folders en sleutelhangers. Het beste alternatief om veilig thuis te komen is immers: wijs de Bob aan! Daarnaast zullen de resultaten van de controles regelmatig aan de media worden teruggekoppeld.

Samenwerking De alcoholcontroles en de daarbij behorende voorlichting is een gezamenlijk initiatief van het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie Utrecht, het politiedistrict Tolsteeg, 3VO, de gemeente Utrecht en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht.