Politie Limburg-Zuid

Persberichten vrijdag 10 juni 2005

Kerkrade, babbeltruc

Donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur belden twee onbekende vrouwen aan bij een flatwoning aan de Veldhofstraat in Eygelshoven en vroegen aan de bewoonster om een pen en een stukje papier. In hetzelfde complex zouden kennissen wonen en die waren niet thuis en daarom wilden ze een briefje achterlaten. De bewoonster liet de twee vrouwen binnen. Daar werd de bewoonster door een vrouw aan de praat gehouden terwijl de ander naar het toilet ging. Na een klein half uurtje verlieten de vrouwen de woning. Kort hierna ontdekte de bewoonster dat haar portemonnee leeggehaald was en dat haar slaapkamer doorzocht was.

De daders worden omschreven als 2 jonge vrouwen van ongeveer 20 jaar oud, licht getinte huidskleur, oorbellen, beiden gekleed in een lange rok. Ze spraken gebrekkig Nederlands met een Slavische tongval.

Kerkrade, motorrijder gewond bij aanrijding

Een 41-jarige motorrijder uit Kerkrade is donderdagmiddag gewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een aanrijding met een personenauto op de Strijthagenweg. De motorrijder reed over deze weg in de richting van de tunnel. Een uit de Seghemanstraat komende bestuurder van een personenauto zag bij het indraaien van de Strijthagenweg de motorrijder over het hoofd waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. Het slachtoffer liep een gebroken sleutelbeen en enkele gekneusde ribben op. Hij werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Maastricht, dronken brokkenpiloot

De politie van Maastricht heeft donderdagavond een 21-jarige automobilist aangehouden die in dronken toestand op de Sint Antoniuslaan tegen twee geparkeerde auto's was aangereden en daarna was doorgereden. Op de plaats van de aanrijding bleef de kentekenplaat van zijn auto achter. Terwijl de politie de schade opnam kwam de bestuurder met volle vaart langsgereden. Hij kon op de Cabergerweg tot stoppen worden gedwongen waarna zijn aanhouding volgde. Uit een ademanalyse bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had.

Ook bleek dat de man niet over een rijbewijs beschikte.

Sittard, illegale sigarettenverkoop

De politie van Sittard heeft vandaag samen met de douane een einde gemaakt aan de verkoop van illegale sigaretten vanuit een internet-café aan de Vijverweg. Tijdens het onderzoek vandaag trof de politie daar 64 namaakpakjes Marlboro aan. Deze werden door de douane in beslag genomen.

De politie was tot de inval overgegaan nadat zij bij enkele 14-jarige meisjes de illegale sigaretten hadden aangetroffen. De tieners verklaarden dat ze uit de betreffende winkel kwamen.

Tegen de eigenaar van de zaak, een 36-jarige man uit Roermond, werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, grote buit aangetroffen bij winkeldieven

De politie van Maastricht heeft donderdagavond een man (42), twee vrouwen (36 en 22) en een kind (9) aangehouden na een onderzoek in verband met een winkeldiefstal. Het viertal bezocht omstreeks 19.00 uur een kledingzaak in de Muntstraat in Maastricht en zag kans om daar een broek ter waarde van honderd euro te stelen. Ze liepen vervolgens naar een op de Markt staande personenauto en reden daarmee weg. Het kenteken van deze auto werd genoteerd en aan de politie doorgegeven. Het behoorde toe aan een inwoner van Heerlen, dus toog de politie naar de autoweg. Daar werd de auto inderdaad aangetroffen en langs de kant van de weg gezet. Bij onderzoek bleek de kofferbak vol met gestolen spullen te liggen. De vier werden overgebracht naar het politiebureau. De drie volwassenen werden ingesloten voor nader onderzoek. Het kind werd overgedragen aan familie.

Naar aanleiding van de vondst in de kofferbak werd met toestemming van de officier van justitie een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachten in Heerlen. Daar trof de politie koffers, dozen en zakken met verpakte goederen aan, waaronder videocamera's, fototoestellen, DVD's, GSM's, DVD-spelers, klokken, snoeischaren, horloges, playstations en messen. Naar de herkomst van deze goederen wordt een nader onderzoek ingesteld.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl


---

De informatie verzonden met dit e-mailbericht (en bijlagen)

is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en zij die

van de geadresseerde(n) toestemming kregen dit bericht te

lezen. Gebruik door anderen dan geadresseerde(n) is

verboden. De informatie in dit e-mailbericht (en bijlagen)

kan vertrouwelijk van aard zijn en kan binnen het bereik

vallen van een geheimhoudingsplicht en een verschonings-

recht.

Politie Limburg-Zuid


---