Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bijzondere kidssmart computer voor Slootermeerschool

Onder het motto ` samen kom je verder' ontving de Slootermeerschool op maandag 6 juni vier Kidssmart computers van IBM. Hiermee is de Slootermeerschool een van de vijftien scholen in Amsterdam West, die van dit initiatief van het bedrijfsleven profiteren.

Het project is voortgekomen uit Eurofestation, de Beurs voor Maatschappelijk Ondernemen, gehouden in Maastricht, in 2004. Wereldwijd zijn er 21.000 exemplaren uitgereikt.

Veilig en eenvoudig
De Kidssmart is ontwikkeld speciaal voor kinderen van drie tot en met zeven jaar om de taalachterstand en communicatievaardigheden heel vroeg bij te spijkeren. De vrolijk ogende computer is veilig en zeer gebruiksvriendelijk door haar eenvoud. Uniek zijn de leuke en educatieve programma's.

Stimulering taalontwikkeling
De Slootermeerschool ontvangt vier Kidssmarts. Twee gaan er naar de Voorschool. Kinderen vanaf drie jaar worden hier gestimuleerd in hun taalontwikkeling en ouders worden hier zeer nauw bij betrokken. De andere twee exemplaren zijn voor de Kleuterschool. Ook hier worden ze gebruikt voor het stimuleren van de taalontwikkeling.

Gewone computers niet voor kinderen
In dit digitale tijdperk maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met computers. De gemiddelde computer is echter niet voor kinderhanden gemaakt: het toetsenbord is te klein en kan verwarring scheppen. Daarnaast zijn er weinig programma's, die speciaal toegesneden zijn op de belevingswereld van kinderen. De Kidssmart met haar programma's is met name op scholen een verantwoorde educatieve computer, omdat ook andere software hierop te installeren is.