2e persbericht van vrijdag 10 juni 2005

Eindhoven 10-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Insluiper aangehouden

Op de Paradijslaan is vrijdag om 15.20 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige zag de man uit een schoolgebouw aan de Paradijslaan komen en vertrouwde het niet. Hij volgde de man en kon hem staande houden. De man gooide onderweg een portemonnee weg. Die bleek van een van de leerkrachten van de school te zijn. De bankpasjes had de man nog bij zich. De verdachte, die de portemonnee uit een tas in een van de klaslokalen heeft gepakt, is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op verschillende plaatsen in Stratum zijn vrijdagmiddag 37 bekeuringen uitgeschreven. Dertien fietsers werden bekeurd omdat zij door rood reden, zeventien maal werd te hard gereden, drie bestuurders droegen geen gordel, drie zaten niet handsfree te bellen en eenmaal was de constructiesnelheid van een bromfiets te hoog.

Helmond: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Engelseweg, de Nachtegaallaan en de Heistraat zijn vrijdagmiddag 38 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen waren voor het niet dragen van de autogordel (24). De rest was voor het niet kunnen tonen van rij- en kenteken- of identiteitsbewijs, rijden op een eenrichtingsweg en parkeren op een invaliden-parkeerplaats.

Geldrop: Quad gestolen

Vanuit een garagebox aan de Beringstraat is tussen donderdag 22.30 uur en vrijdag 13.30 uur een legergroene (camouflagekleur) quad van het merk Long Cin gestolen. De garagedeur is opengebroken.