Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 juni 2005

Op vrijdag 10 juni 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Herziening beleid huis-aan-huis kledinginzameling

Het college stemde onder andere in met het voorstel om in Capelle één vaste kledinginzamelaar, het Leger des Heils, aan te wijzen. Daarnaast wordt per jaar bepaald welke drie andere organisaties, naast het Leger des Heils kleding, huis-aan-huis kleding mogen inzamelen. Het betreft organisaties die daarvoor een vergunning aanvragen.

Kapvergunning

Het college verleende een vergunning voor het kappen van 17 bomen in het openbaar gebied Kralingseweg ter hoogte van Akkerwinde. Er worden negen nieuwe bomen geplant.

Overlast jeugd Haydnstraat

Bewoners van de Haydnstraat stelden dat ze regelmatig overlast ervaren van een groep jongeren die gebruik maakt van het kinderspeelveld nabij het appartementencomplex. Gevraagd is het woongenot te optimaliseren en maatregelen te treffen. De gemeente heeft in samenwerking met de politie en Stichting Jongerenwerk diverse maatregelen getroffen. Voorbeelden hiervan zijn: het aanstellen van een jongerenwerker, het treffen van een voorziening, extra surveillance, onderzoek naar het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Ook wordt onderzocht of het instellen van een alcoholverbod wenselijk en haalbaar is.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene- en bestuurszaken.]

Grondruil nabij Meidoornveld en Uiverstraat

Het college heeft besloten perceelsgedeelten grond met gesloten beurzen te ruilen met Com.wonen nabij Meidoornveld en Uiverstraat. Doel hiervan is de gebruikerssituatie in overeenstemming te laten zijn met de eigendomssituatie zoals hij in 1999 is afgesproken. Het Kadaster signaleerde namelijk een afwijking.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Vergunning straatfeest

Er is een aanvraag ingediend voor het houden van een straatfeest in de Molukse wijk op zaterdag 27 augustus 2005 van 12.00 uur tot 3.00 uur. Het college en de burgemeester verlenen toestemming.

Vervulling vacature dagelijks bestuur DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college machtigde wethouder De Jong, als vertegenwoordiger van de gemeente in het algemeen bestuur van de DCMR, om namens het college te stemmen over de voordracht van een kandidaat voor het dagelijks bestuur.

Restauratie s-Gravenweg 325

Het college gaat accoord met de voorwaarde die het Bouwfonds Cultuurfonds stelt aan een sponsorbijdrage voor de restauratie van de voormalige boerderij s-Gravenweg 325.

Startschot Pallieter Wielerronde van Capelle aan den IJssel

De wethouder van Sport van Capelle aan den IJssel, Jan de Jong, lost op 15 juni 2005 om 20.00 uur het startschot van de Pallieter Wielerronde van Capelle aan den IJssel. Start en finish van deze koers, voor de toekomstige topwielrenners van Nederland, zijn op de Kerklaan ter hoogte van de Pluvierstraat.