Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 10 juni 2005

Politie bekeurt 155 hardrijders

HALSTEREN: De politie hield vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur een snelheidscontrole aan de Steenbergseweg. Van de 1487 passanten hielden er zich 81 niet aan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

NIEUW-VOSSEMEER: Tussen 13.45 en 16.15 uur werd aan de Rijksweg de snelheid van 930 passanten gemeten. 74 van hen hielden zich niet aan het maximum van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg op deze lokatie 84 km/uur.

Politie houdt vernielzuchtige ex aan

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag kreeg de politie kort na 17.00 uur het verzoek zich te melden aan de Prinses Beatrixlaan, omdat een 56-jarige man uit Bergen op Zoom zijn woede bekoelde op de ruit van een woning aldaar. Daarnaast uitte hij de nodige bedreigingen in de richting van zijn ex: een 41-jarige vrouw, die op dat moment in de woning aanwezig was. Zowel de eigenares van de woning als de vrouw, die in de woning verbleef, deed aangifte van de vernieling en de bedreigingen. De politie heeft de 56-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de avond is hij weer op vrije voeten gesteld. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie houdt automobilist zonder rijbewijs aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond aan de Koepelstraat een 23-jarige man aangehouden, die in een auto reed, terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Omdat tevens het vermoeden bestaat dat de man illegaal in Nederland verblijft, is hij voor onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Man rijdt onder invloed in onverzekerde auto

BERGEN OP ZOOM: Een politiesurveillance constateerde donderdag dat een auto, die voor hen reed, niet verzekerd was. De 39-jarige chauffeur uit Bergen op Zoom werd hierop, na een korte achtervolging, door de politie aan de Zuid-Westsingel aan de kant gezet. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van geestverruimende middelen verkeerde, is de man meegenomen naar het politiebureau. Hier werd een bloedproef afgenomen. De auto, die het eigendom is van een vriend van de bestuurder, werd in beslag genomen. Pas als de eigenaar van de auto kan aantonen dat de auto verzekerd is, kan deze weer worden meegenomen.

Politie houdt drugstoerist aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond aan de Auvergnestraat een 25-jarige man uit Kapellen (B) aangehouden. Bij navraag gaf de man toe in het bezit te zijn van 15 gram hennep en 7 gram hash. Hij overhandigde de verdovende middelen aan de politie en liet zich overbrengen naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man enige tijd later, na betaling van een schikkingsvoorstel van 100 euro, weer op vrije voeten gesteld.

Politie onderzoekt mogelijke sabotage

OUD GASTEL: Een 26-jarige man uit Oud Gastel meldde zich donderdag bij de politie, omdat hij vermoedt dat hij het slachtoffer is van een ernstige sabotage. De man reed donderdag met zijn busje met een snelheid van zon 90 km/uur op de openbare weg in Hoogstraten, toen plotseling het linkervoorwiel van zijn voertuig los liet. De bus klapte op het wegdek en de bestuurder kon wonderwel voorkomen dat hemzelf of zijn passagier letsel werd toegebracht. Na onderzoek bleek dat ook de 10 moeren van het rechterwiel los zaten. De politie heeft aangifte opgenomen van een poging tot doodslag en stelt een onderzoek in.

Onverzekerde auto getakeld

ZEGGE: Donderdagavond zagen politiemensen aan de Onze Lieve Vrouwestraat een auto rijden, waarvan bij navraag bleek dat deze niet verzekerd was. De 23-jarige chauffeur uit Schijf gaf na enig aarzelen toe dat dit inderdaad het geval was. Hij kreeg een proces verbaal overhandigd. De auto werd getakeld. De eigenaar kan de auto, na betaling van de takelkosten, weer ophalen als hij kan aantonen dat de verzekering is geregeld.

Italiaanse automobilist (63) uit Brussel mishandeld

ROOSENDAAL: Donderdagavond deed een 63-jarige man uit Brussel bij de politie aangifte van mishandeling en van vernieling van zijn auto. De man reed volgens zijn verklaring omstreeks 19.15 uur over de Burgemeester Freijterslaan en zag te laat dat er een wegversmalling was. Omdat er op dat moment een vrachtauto naast hem reed, gaf de man wat gas bij in een poging voor de vrachtwagen te komen. De chauffeur van deze vrachtwagen liet de automobilist echter niet voorgaan. Toen de vrachtwagenchauffeur met lichtsignalen de automobilist duidelijk maakte dat hij hem wilde spreken, volgde de automobilist hem naar een benzinestation. Omdat hij dacht dat de vrachtwagenchauffeur wellicht ten onrechte veronderstelde dat hij werd gesneden, wilde de automobilist zijn excuses aanbieden. Eenmaal op het parkeerterrein stapte de chauffeur echter uit zijn vrachtwagen, schopte een deuk in de personenauto en deelde, via het openstaande portierraam, twee vuistslagen op het gelaat van de Italiaan uit Brussel uit. Deze heeft hierop aangifte bij de politie gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie neemt onverzekerde bromfiets in beslag

ROOSENDAAL: Een 40-jarige Roosendaler kon vrijdagmiddag bij een bromfietscontrole geen bromfietscertificaat tonen. Bovendien bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. De politie heeft zijn voertuig in beslag genomen. Pas als de man kan tonen dat zijn eigendom op de juiste wijze verzekerd is, kan hij zijn bromfiets weer bij de politie op komen halen.

Auteur: Manon Ostendorf