Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (100605)

BREDA, 10 juni 2005

Man vindt aantal gestolen spullen terug

OOSTERHOUT: De voorzitter van een Oosterhoutse voetbalvereniging heeft donderdag 9 juni in een winkel in Oosterhout een bankschroef en een betonschaar, die eerder bij de voetbalvereniging waren gestolen, teruggevonden. Woensdagochtend 8 juni ontdekten medewerkers van de voetbalvereniging dat enkele materiaalhokken waren opengebroken. Daarbij werden onder andere de bankschroef en de betonschaar en een radio/cd-speler weggenomen. Toen de voorzitter donderdag in de bewuste winkel was, zag hij de spullen hangen. Hij waarschuwde de politie, die ter plaatse een verklaring van een medewerker van de zaak opnam. Die gaf aan de spullen te hebben gekocht van een hem bekende man. De politie stelt een onderzoek in naar deze persoon. De winkelmedewerker gaf de spullen terug aan de voetbalvereniging.

Vrouw gewond na aanrijding, tegenpartij gaat er vandoor

LOON OP ZAND: Donderdag 9 juni vond omstreeks 14.25 uur een aanrijding plaats op de Midden-Brabantweg, ter hoogte van Loon op Zand, waarbij een 44-jarige vrouw uit Waalwijk gewond raakte. De vrouw die vanuit Tilburg in de richting van Waalwijk reed, werd plotseling door een andere automobilist van de weg geduwd. Deze automobilist reed met hoge snelheid in de richting van Waalwijk toen hij plotseling de macht over het stuur verloor, met zijn wielen in de middenberm terecht kwam en vervolgens naar rechts schoot. Daar reed hij tegen de naast hem rijdende Waalwijkse en sleurde haar mee de berm in. De auto van de verdachte sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. De man ging er daarna te voet vandoor en is nog niet teruggevonden. De auto waarin hij reed, een grijze BMW 328Ci, bleek te zijn gestolen in België. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Haar auto is total loss.

Partij staal gestolen vanaf bedrijfsterrein

GIESSEN: Vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg is in de nacht van donderdag 9 juni op vrijdag 10 juni een grote partij staal weggenomen. Het gaat om een hoeveelheid van 2000 à 3000 kilo roestvrijstaal. De dief of dieven konden het terrein betreden door een toegangshek van een naastgelegen bedrijf open te breken en vervolgens het tussen de twee bedrijven hangende gaashekwerk te vernielen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Donderdag 9 juni is tussen13.30 uur en 23. 10 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Eijkmanweg. Er bleek een deur geforceerd te zijn, waarna er diverse goederen, waaronder computerapparatuur, werden weggenomen.

WASPIK: Tussen onderdag 9 juni 17.30 uur en vrijdag 10 juni 06.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Hooiweg. Er bleek een zijraam van een loods geforceerd te zijn. Uit het pand werden onder andere een slijptop en een schuurtol weggenomen.

Woninginbraak

HULTEN: Donderdag 9 juni is tussen 13.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Rijksweg. De woning kon worden betreden via een niet-afgesloten achterdeur. Uit de woning zijn sieraden weggenomen.

Aanrijding met letsel

OOSTERHOUT: Donderdag 9 juni omstreeks 21.15 uur raakte een 16-jarig meisje uit Oosterhout gewond, toen zij op haar brommer werd aangereden door een 51-jarige automobilist uit Dongen. De man stond geparkeerd op de Slotlaan en wilde wegrijden in tegenovergestelde richting. Toen hij zijn auto wilde keren, zag hij de bromfietster over het hoofd. Zij kon de auto niet meer ontwijken en kwam na de botsing ten val. Ze is met pijnklachten aan haar benen voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Breda, waar bleek dat ze niks gebroken had.

Man aangehouden na mishandeling begeleidster

MADE: De politie hield donderdag 9 juni omstreeks 22.15 uur een 26-jarige man uit Made aan op verdenking van mishandeling. De man zou kort daarvoor een 25-jarige vrouw die hem verzorgt, hebben geschopt en geslagen. De vrouw deed aangifte tegen de man. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Politie houdt verkeerscontroles

RAAMSDONKSVEER: De politie hield donderdag 9 juni van 09.45 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole op de Beethovenlaan. Daarbij werden in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

KAATSHEUVEL: De politie hield donderdag 9 juni tussen 14.30 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole in de Van Haestrechtstraat. Daarbij werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven: voor het niet dragen van de autogordel (21), rijden zonder bromfietscertificaat, voeren van onjuiste kentekenplaten, snelheid, niet handsfree bellen en verlopen APK.

DONGEN / RIJEN: De politie hield donderdag 9 juni tussen 15.30 uur en 17.45 uur verkeerscontroles op de Middellaan in Dongen en op de Statenlaan en het Anne Frankplein in Rijen. Daarbij werden in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor niet handsfree bellen.

Auteur: Leonie van Ooijen