Provincie Overijssel

Economie in Overijssel lijkt zich te herstellen

De arbeidsmarkt in Overijssel lijkt zich te herstellen. Want hoewel de economische groei begin 2005 nog tegenviel, zijn er positieve signalen. Zo stijgt het aantal openstaande vacatures al sinds eind 2003.

Werkloosheid

Net als in heel Nederland zet het verwachte economische herstel in Overijssel nog niet krachtig door. Maar de ontwikkeling van de werkloosheid is bemoedigend. Ook al zijn er in Overijssel meer werklozen dan gemiddeld in Nederland (resp. 9,7 en 9,3 procent), de verwachting is dat beide percentages vanaf april 2006 gaan dalen.

Beroepsdeelneming
Het aantal arbeidskrachten in Overijssel groeit nog, maar steeds minder. De bevolkingsgroei is vertraagd, en de stijging van de beroepsdeelneming is duidelijk minder geworden. Die beroepsdeelneming nadert namelijk zijn toppunt. Daarbij speelt ook het conjuncturele dal een rol.

Nieuwsbrief
Dat concludeert de vierde APO-nieuwsbrief. Hierin vindt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen op de Overijsselse arbeidsmarkt. In deze nieuwsbrief staat de ontwikkeling van bevolking, beroepsbevolking en beroeps-deelneming centraal.

Lees meer over werkgelegenheidsbeleid in overijssel

Meer informatie:nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Open APO-NB juni 2005 - ino.pdf APO-NB juni 2005 - ino.pdf

© 2005 Provincie Overijssel