Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HANS WIEGEL OPENT HOTEL
HAMPSHIRE INN ­ BIEZE BORGER IN OUDE GLORIE HERSTELD

Borger, 10 juni 2005... Gisteren opende het bijzondere hotel Hampshire Inn ­ Bieze Borger in Drenthe haar deuren weer na een ingrijpende renovatie die in december al van start ging. VVD coryfee Hans Wiegel was aanwezig om samen met de burgemeester van de gemeente Borger-Midden Odoorn mevrouw T. Slagman ­ Bootsma een plaquette op de muur van het hotel te spijkeren met daarop de tekst 'Heropening Bieze'. De focus van de samenwerking met Hampshire ligt op het vergroten van de naamsbekendheid op de zakelijke en particuliere markt.

Vier generaties ondernemerschap
Hans Wiegel heeft gisteren op feestelijke wijze het restaurant en de vergaderzalen heropend van Hampshire Inn - Bieze Borger. " De vierde generatie staat nu al weer aan het roer van dit bijzondere hotel en als VVD-er ondersteun ik een dergelijk initiatief natuurlijk graag. Het hotel is een uitstekend voorbeeld van goed ondernemerschap en bovendien een toonbeeld van gastheerschap", aldus de enthousiaste Hans Wiegel.

Hampshire Inn - Bieze Borger omgeven door natuurschoon Hampshire Inn - Bieze Borger beschikt vanaf september over 23 comfortabele hotelkamers waarvan 2 suites (familiekamers) en een bruidssuite. Rondom het hotel zijn er twee gezellige terrassen die uitnodigen voor een ontspannen ontbijt of een sfeervolle borrel in de namiddag. Hotelgasten kunnen in á la carte restaurant "Bieze's Restaurant" uitgebreid dineren. De omgeving van het hotel spreekt tot de verbeelding: Borger ligt middenin hectares natuurschoon. Het is een perfect startpunt voor fiets- en wandelroutes. Leuk weetje is dat Borger ook wel bekend staat als de 'hunebedhoofdstad van Nederland'.

Een geschiedenis van een hotel met karakter
Wie de combinatie van historie, sfeer en gastvrijheid koestert, voelt zich in Hampshire Inn ­ Bieze Borger direct thuis. Hampshire Inn - Bieze Borger is een bijzonder hotel, de eerste berichten hierover dateren uit de 17e eeuw toen het nog dienst deed als brouwhuis en herberg. Sinds de verkoop van het pand aan Johannes Bieze in 1899 draagt het hotel de naam Bieze. Het hotel is één van de meest markante panden in het dorp Borger. Begin van de vorige eeuw genoot het hotel naamsbekendheid als "het eerste hotel in Drenthe met Centrale Verwarming". In december 2004 besloten ondernemers uit de omgeving - de 'Vrienden van Bieze' - het hotel flink onder handen te nemen en de naam Bieze te handhaven. De twee ondernemende echtparen Erik en Femmy Wesseling en Mark en Annemarie Bergmans runnen nu het hotel. Bieze Borger was en blijft een begrip.

Hampshire Inn ­ Bieze Borger is gevestigd aan de Hoofdstraat 21 in Borger, Drenthe. Telefoon 0599 ­ 234321. Meer informatie via www.hampshire-hotels.com.

Een groeiend aantal hotels in de Benelux en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 ­ 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com.

Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment 'A Hampshire Classic Hotel', de viersterren 'Hampshire Hotels' en de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns'.



Ingezonden persbericht