Gemeente Goes

Persbericht

Goes 600 activiteiten aankomend weekend

Met de feestweek van Goes 600 (van 28 juni tot en met 3 juli) in aantocht is er steeds meer te doen in Goes. Ook voor aankomend weekend is er een gevarieerd programma met muziek, sport & spel en zelfs een bijzondere hoedenshow- en parade.

ODP-evenement '600 minuten muziek'

Op vrijdag 10 juni viert de vereniging Om Den Potkachel haar 10-jarig bestaan met een koppeling naar Goes 600 door 600 minuten muziek ten gehore te brengen. Een avond vol muziekoptredens blues, rock and roll, folk, ska, reggae, wereldmuziek, straatorkest, fanfare, volksmuziek en cabaretoptredens. Ook het gesproken woord komt aan bod: een bekende Goese dichter zal een aantal van zijn gedichten voordragen en Helge Prinsen van Omroep Zeeland geeft met een soort journaaluitzending een dwarsdoorsnede van het Goese nieuws door de eeuwen heen. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom in Café Baarends. Er zijn optredens en bijdragen van de Djembéband, Rob Strating, Bei Cok, Euphonia, Bellyfull, Aike Jordans, De Sjokkers, De Witkammetjes, Herenleed, Vixy, Patrick Lodiers, Bartel Bartels en Clemens van de Ven. Bij Eerde Rechts sluit de avond af met een optreden dat tot ongeveer 2.00 uur duurt. Kaarten zijn verkrijgbaar in café Baarends tijdens de openingstijden.

Bezoek koningin Beatrix

Op vrijdag 10 juni bezoekt koningin Beatrix Zeeland, in verband met haar 25-jarig regeringsjubileum. Aan het einde van de middag eindigt het bezoek in Goes met een rondgang over de streekproductenmarkt. Hier wordt door ART OF MOOK ook een collectie hoeden gepresenteerd aan de koningin, die zijn gemaakt voor het 600-jarig bestaan van Goes. De creaties worden geshowd door de Missen Nederland: Sanne de Regt en Miranda Slabber, beiden afkomstig uit Zeeland.

Poppodium voor jonge bands

Op zaterdag 11 juni organiseert jongerenplatform Young Goes Active een poppodium voor jonge bands op de Grote Markt. Vanaf 16.00 uur laten de bands Lucid Dream. Bobby's Collection, Grouwe, Dark Rose, The Sketnicks, Sense Forward, Outsmarted en Tapharheejl hun kunsten zien. De optredens worden afgewisseld met een muzikale bijdrage van DJ Sun.

Hoedenshow en hoedenparade

Zaterdag 11 juni organiseert ART OF MOOK een bijzonder feestelijk spektakel voor hoedenliefhebbers en andere geïnteresseerden. Vijftig gerenommeerde hoedenontwerpers uit Nederland en België hebben speciaal voor Goes een hoofddeksel ontworpen, geïnspireerd op heden en verleden.
Vanaf 14.30 uur trekt er onder muzikale begeleiding een hoedenparade door de binnenstad. Iedereen die een hoed draagt, kan deelnemen aan deze parade. Ook mannequins en ontwerpers lopen mee in de parade. Voorafgaand aan de parade wordt om 13.00 uur een wervelende hoedenshow gehouden in de Grote Kerk, waar alle ingezonden hoeden te zien zullen zijn. Na de hoedenshow en hoedenparade worden de creaties nog enkele weken tentoongesteld in de Grote Kerk.

Benefietconcert Delta Brass Zeeland en Douane Harmonie Nederland

Op zaterdag 11 juni geven Delta Brass Zeeland en de Douane Harmonie Zeeland een groot concert in Theater de Mythe. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunt gereserveerd worden bij Theater de Mythe, de toegang is gratis.

Sportactiviteiten

Op zaterdag 11 juni zijn er ook verschillende sportieve activiteiten. A.T.B. Team X-Treme organiseert in samenwerking met de Zeeuwse Ren-en Tourclub de Wieleropstapdagen die op zaterdag 11 juni in het teken van het mountainbiken staat. Op de Oosterschans aan het Goese Meer zijn er vanaf 10.00 uur opstapwedstrijden in verschillende leeftijdcategorieën en wordt er gestreden om de titel Wieler(opstap)kampioen Goes600.

Vanaf Sportpunt Zeeland is er vanaf 10.30 uur een Stad- en Landpuzzeltocht voor automobilisten en fietsers. Ook is er een groot Goes voetbaltoernooi op Sportpark 't Schenge en een korfbaltoernooi blauw-wit op Sportpark De Weitjes.

Er is in Goes nog veel meer te doen. De complete informatie staat op www.goes600.nl