Ingezonden persbericht

ACU programma juni 2005

--------------------

Vrijdag 10 juni 2005
Avotor(NZ), Lushus, Electric Fans

Avotor is in 1998 opgericht in Auckland, Nieuw Zeeland. Tegenwoordig treedt Avotor op als een trio; een drummer en twee bandgenoten die gebruik maken van keyboards, samples en live de boel aan elkaar mixen. Dit levert een muzikaal resultaat op van filmische soundscapes gedreven door een rythmische onderlaag. Niet gek dat de muziek van de band gebruikt is in een van de meest succesvolle Nieuwzeelandse films 'The Irrefutable Truth About Demons'. Voor meer info kun je terecht op de website van het Midium Records label dat hun releases uitbrengt: www.midiumrecords.com/artists.php.

Ons eigen Utrechtse Lushus is ontstaan in 1996 en timmert dus inmiddels al een klein decennium aan de spreekwoordelijke weg. Een drummer en twee bassistes die op muzikaal vlak onder andere geinspireerd lijken door No Means No, The Slits en Primus. De volgende steekwoorden zijn door de band goedgekeurd om hun muziek verder mee te omschrijven, dus let goed op en doe er je voordeel mee: krachtig, rythmisch, poetisch, no wave, roise-nock en panarcho-unk. Voeg daaraan toe: eigenwijs en origineel en je hebt Lushus, dus. (www.lushus.nl).

Electric Fans komen uit Amsterdam en maken een soort dance, maar dan live. Stuwende baspartijen, samples en hectische drums zijn de ingrediënten voor een opzwepende en dansbare set met veel improvisatie. We hoeven vanavond dus zeker niet op de DJ's te wachten voor ons wekelijkse portie gezondebewegings vitaminen!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

--------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl