Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichting
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

10 juni 2005

ZUTPHEN - Tweemaal ingebroken

Onbekenden hebben in twee opvolgende nachten een inbraak gepleegd in een winkel aan de Polsbroek. De daders gooiden in de nacht van dinsdag op woensdag (8/06) met een steen de ruit van de voordeur in en vervolgens vernielden zij de ruit van een vitrinekast. De dieven gingen er met fotoapparatuur met een waarde van ruim 800 euro vandoor. In de nacht van woensdag op donderdag (9/06) gebeurde het zelfde. Opnieuw werd met een steen de ruit van de voordeur ingegooid en namen de dieven enkele onderdelen en accessoires van de fotoapparatuur mee.

Een klein deel van de goederen werd later bij de deur van een andere winkel aangetroffen. De politie stelt een onderzoek en vermoedt dat beide inbraken met elkaar in verband staan.

EPSE - Vrouw belt onnodig 112

De politie heeft donderdagavond (9/06) de telefoon van een oudere vrouw uit Epse in beslag genomen, nadat zij de hele avond herhaaldelijk het alarmnummer (112) belde en daar na waarschuwingen telkens mee bleef doorgaan. Na overleg besloot de politie haar telefoontoestel in beslag te nemen.
De vrouw begon te schelden en beledigde meermalen de politiemensen. Bovendien sloeg zij de politieman die haar toestel meenam. De politie nam het toestel uiteindelijk mee en maakt proces-verbaal op. De wijkagent zal met de vrouw en hulpverleners in contact treden.

TEUGE - Snorfietser onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (10/06) op de Rijksstraatweg een 31-jarige snorfietser uit Wilp aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 02.00 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,9. De politie gaf de man een rijverbod en maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

---- --