Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 juni 2005


Halle - Drietal snelkrakers gepakt

De politie heeft afgelopen nacht rond 02.15 uur drie mannen aangehouden, die enkele minuten daarvoor in Halle een snelkraak hadden gepleegd in een showroom van een bedrijf aan de Dorpsstraat. Bij de snelkraak werd een deur geforceerd en hoeveelheid audioapparatuur voor auto's weggenomen. De drie verdachten, 21, 25 en 30 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam en Alkmere, werden door de politie kort na de diefstal op de Zelhemseweg in Doetinchem gearresteerd. Ze reden in een bestelauto die bij de snelkraak was gesignaleerd. Op de auto zaten valse kentekenplaten. Het trio is voor nader onderzoek ingesloten.


AALTEN - Auto aan de rol


De geparkeerde auto van een 24-jarige vrouw uit Bredevoort ging donderdagmorgen (9/06) op de parkeerplaats van De Hoven aan de Hoekstraat/Geurdenstraat/Landstraat rollen en botste tegen een muurtje aan. Het wegdek loopt ter plaatse enigszins af.
De vrouw had haar auto wel op de handrem gezet maar rond 11.00 uur ging de verlaten auto toch rijden en kwam met de achterkant tegen een muurtje aan dat diverse scheuren opliep. De trekhaak van de auto had wel de grootste klap opgevangen maar de bumper en achterklep liepen schade op. Direct werd een aannemer ingeschakeld om omvallen van het muurtje te voorkomen.


HALLE - Lichtgewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee bromfietsers vielen donderdagmorgen op de Vasrsseveldseweg twee lichtgewonden. Een 18-jarige bromfietser reed over het fietspad en kwam rond 07.30 uur in botsing met een 17-jarige bromfietser uit Halle die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De aanrijding had plaats omdat vermoedelijk beide bestuurders niet voldoende rechts hielden. Beiden hielden aan de aanrijding een pijnlijk been over en de 18-jarige klaagde bovendien over pijn aan een arm.


WINTERSWIJK - Diefstal van aanhangwagen


Onbekenden hebben tussen zondag en donderdag (9/06) vanaf het industrieterrein aan de Spoorstraat een aanhangwagen gestolen. De 28-jarige eigenaar had de aanhanger zondag nog zien staan maar ontdekte donderdagmorgen dat de 3-assige dieplader was verdwenen. De man deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


VORDEN - Man breekt heup door val


Een oudere fietser uit Warnsveld brak donderdagmiddag (9/06) op de Burg Galleestraat zijn heup doordat hij ten val kwam. Een 23-jarige man uit Vorden zag dat de fietser af wilde stappen maar met zijn been klem raakte. De man kwam vervolgens ten val en kwam op zijn rug terecht. De getuige alarmeerde een ambulance die binnen enkele minuten ter plaatse was. De ambulance bracht het slachtoffer naar het Spittaal waar bleek dat zijn heup gebroken was.


Einde berichten


.



---- --