Ingezonden persbericht



Foto bijschrift:
Links: Michiel Dankers
(directeur Niba)

Midden: Burgemeester L.M. Oord (van Beesel)

Rechts: Ton Derks (recreatieondernemer)

www.billybird.nl

PERSBERICHT

Tweede vestiging BillyBird
Park komt in Beesel!


Het is nu zo goed als definitief, het tweede BillyBird Park wordt zo spoedig mogelijk in Beesel, gelegen tussen Venlo en Roermond, geopend. De intentieovereenkomst met de gemeente en zandwinner Niba is nu gesloten.

In 19 jaar tijd is Hemelrijk opgebouwd tot een aantrekkelijk natuur- en recreatiepark. BillyBird, een aangeklede oeverzwaluw, symboliseert het samengaan van natuur en recreatie. De recreatieondernemers achter Hemelrijk, Ton en Gerrie Derks, willen niet dat Hemelrijk de concurrentieslag aan gaat met de grote landelijke parken. Groeien willen zij echter wel, maar dan op een andere manier. Elders in Nederland zoeken Ton en Gerrie naar locaties om een nieuw BillyBird Park te vestigen, naar het voorbeeld van Hemelrijk. Beesel is de eerste gemeente waar de vestiging van een nieuw park in zicht komt.

Intentieovereenkomst

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst is er weer een stap in de goede richting gezet. De overeenkomst is ondertekend door drie partijen. De eerste partij is de gemeente. De tweede partij is Niba, een zandwinner. Niba legt de recreatieplas aan. De derde partij is BillyBird Parks. BillyBird gaat recreatiepark Drakenrijk exploiteren. In de overeenkomst verplichten de drie organisaties zich om al het mogelijke te doen om zo spoedig mogelijk het nieuwe recreatiepark te realiseren.

Formule BillyBird Park
Het recreatie-aanbod van een BillyBird Park is duidelijk. Er is altijd sprake van de combinatie natuur & recreatie. Ook maakt binnen- en buitenrecreatie deel uit van het concept. Verder is een BillyBird Park er altijd voor iedereen. Dat wil zeggen: er wordt een betaalbare all-in entreeprijs gehanteerd. Een belangrijk element van een BillyBird Park is dat er tevens zeer voordelige abonnementen verkrijgbaar zijn. In de gemeente Uden heeft 1 op de 3 inwoners een abonnement. Het aanbod is tijdloos en er is voor ieder wat wils. Met ieder weertype kan men er terecht. Als de zon hoog aan de hemel staat, is het strandbad de grote trekker. In de winter en als het regent, zijn de binnenspeeltuinen belangrijk. Tussen 18 en 25 graden trekken de buitenattracties de nodige bezoekers. Primair gericht op de inwoners uit eigen regio, fungeert het park tevens als ontmoetingsplek.De cultuur is familiair, gemoedelijk en gezellig, puur en integer, ongedwongen met veel (bewegings)vrijheid. Niks moet, bijna alles mag. BillyBird staat niet alleen model voor de oeverzwaluwwand op Hemelrijk, maar ook voor natuur, vrijheid en vrolijkheid. Hippe vogels. Vreemde vogels. In vogelvlucht (zappen van de ene attractie naar de andere). Vlieg er eens uit. Ja, een vogel vliegt en zingt de hele dag, je zou er jaloers op worden. Kortom, een vogel is nog niet zo'n gekke mascotte!

Drakenrijk

Ieder BillyBird Park krijgt hetzelfde karakter, toch zijn de parken anders aangekleed. Via verschillende thema s wordt aansluiting gezocht met de vestigingsplaats. Bij Beesel werd al snel gedacht aan draken. Immers in Beesel wordt eens in de zeven jaar het gevecht van St. Joris en de draak opgevoerd. Aan de Stichting Draaksteken is gevraagd of men het goed vond, dat in het recreatiepark iets met hun thema werd gedaan. Doordat het idee zo enthousiast werd onthaald, is besloten in goed overleg verder te gaan.

In de milieueffectrapportage zijn de globale lijnen van het park bepaald. Het bestemmingsplan gaat de contouren straks verder invullen.

Daarna kan het afgraven van het strandbad écht gaan beginnen. Pas als de aanleg van de plas kan starten, begint men met het tekenen van de gebouwen en het uitwerken van de nieuwe attracties. Na twee jaar zandwinning zal het park voor het publiek worden opengesteld. Daarna loopt de ontwikkeling van het park en de zandwinning parallel. Ook bij Hemelrijk heeft de recreatie zich kunnen ontwikkelen, gelijktijdig met zandwin-activiteiten. Van 1991 tot en met 2002 heeft er een zandzuiger in de recreatieplas gelegen.

Informatie en meedenken

Op de zojuist gelanceerde site www.drakenrijk.nl staat heel veel informatie over Drakenrijk en de formule van een BillyBird Park. Ideeën of suggesties over de inrichting van het park worden door Ton Derks hartelijk verwelkomd.



Ingezonden persbericht