Ingezonden persbericht


JS Groningen: PvdA breekt belofte magneetzweefbaan

De PvdA breekt een belofte door de steun voor een rijksbijdrage aan de zweeftrein tussen Schiphol en Groningen in te trekken. Dat stelt de Groningse afdeling van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). Zij vinden het vreemd dat er onder het Paarse kabinet geld is toegezegd voor het project, terwijl die steun nu ineens wordt ingetrokken.

De magneetzweefbaan zou een positief effect hebben op de nu wankelende werkgelegenheid in het Noorden. De JS Groningen ziet de magneetzweefbaan als een middel om bedrijvigheid en bevolking beter te verdelen over de regio's. Ook de Randstad profiteert hiervan door een afname van de milieudruk op dit gebied.

De PvdA-jongeren uit Groningen zijn vooral teleurgesteld in de opstelling van hun oud-voorzitter Sharon Dijksma, woordvoerder infrastructurele projecten voor de PvdA Tweede Kamerfractie. Voorzitter Paul Zeer:"Als ex-Noorderling zou Dijksma het belang van de magneetzweefbaan voor het Noorden moeten begrijpen. Wij nodigen haar dan ook graag uit om bij haar oude afdeling langs te komen om hierover in discussie te gaan."

-----Einde Persbericht--------