PERSBERICHT
Rotterdam, 18 mei 2005

Eindvoorstellingen Rotterdamse Dansacademie

In juni zijn wederom de jaarlijkse eindvoorstellingen van studenten van de Rotterdamse Dansacademie. Deze voorstellingen - die plaatsvinden in Korzo Theater in Den Haag, Isala Theater in Capelle a/d IJssel en Theater Lantaren/Venster in Rotterdam - bieden de stu-denten de kans podiumervaring op te doen en tegelijkertijd krijgt het publiek de mogelijk-heid te genieten van aanstormend talent.

De studenten van de bacheloropleiding Dans, differentiatie Choreograaf en de studenten van de Voortgezette Opleiding Choreografie (Dance Unlimited) presenteren eigen dansstukken. De studenten van de bacheloropleiding Dans, differentiatie Danser laten zowel eigen werk zien als dansstukken van bekende choreografen, onder wie Mauro Bigonzetti, Ton Simons, Vaclav Kunes, Padma Menon en Gabrielle Staiger. Alle data per locatie: vrijdag 10, zaterdag 11, dinsdag 14 en woensdag 15 juni, Korzo Theater in Den Haag; vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, Isala Theater in Capelle a/d IJssel; dinsdag 21, woensdag 22, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni, Theater Lantaren/Venster, Lantaren 1 in Rotter-dam; vrijdag 24 en zaterdag 25 juni, Theater Lantaren/Venster, Lantaren 2 in Rotterdam. Samen met het Rotterdams Conservatorium maakt de Rotterdamse Dansacademie deel uit van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten (voorheen Hogeschool voor Muziek en Dans). De dansacademie is één van de belangrijkste moderne-dansvakopleidingen in Europa. Zij biedt haar studenten een actuele en individueel gerichte voorbereiding op een professionele carrière als danser, dansdocent, choreograaf of danstherapeut. Overigens tonen leerlingen van de Havo voor Muziek en Dans - een vooropleiding van de Rotterdamse Dansacademie en het Rotterdams Conservatorium - hun talenten op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni in Isala Theater. Zie ook www.korzo.nl, www.isalatheater.nl, www.lantaren-venster.nl. Toegangsprijzen:

· Korzo Theater: Algemene toegang is ¤ 10.- voor individuele programma's Paspartout ¤ 15.- voor twee voorstellingen op een avond Medewerker en studenten op vertoon van Codarts pas: individuele programma's ¤ 5.-, paspartout ¤ 7.50.

· Isala Theater: Algemene toegang ¤ 10.- Voor medewerkers en studenten op vertoon van Codarts pas ¤ 5.-
· Theater Lantaren/Venster: Eigen Werk voorstellingen ¤ 5.- voor iedereen Andere voorstellingen ¤9.- algemeen
Andere voorstellingen ¤ 5.- medewerkers en studenten op vertoon van hun Codarts pas.