Rijn & Venen, 08.50 uur

Utrecht 10-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bedreiging en mishandeling

OUDEWATER Donderdagavond 9 juni hield de politie twee verdachten van bedreiging en mishandeling aan.

Omstreeks 20.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man, 20 jaar en uit Oudewater, op de Leeuweringerstraat geslagen zou zijn en bedreigd met een mes. De politie stelde direct een onderzoek in en kon dankzij een signalement van getuigen in de omgeving twee verdachten aanhouden. De jongemannen, van 16 en 19 jaar oud en uit Oudewater, zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek.

Scootercontrole

MAARSSEN Donderdagmiddag 9 juni hield de politie van 13.30 tot 17.00 uur een scootercontrole op het Bisonspoor.

In totaal werden 27 bromfietsers gecontroleerd en werd 29 keer proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de constructiesnelheid (13), geen helm dragen (2), geen oranje of geel plaatje voeren (2), gladde banden (2), geen juiste papieren hebben (9) of geen verlichting hebben (1).

Bromfietser rijdt door
MAARSSEN Donderdagmorgen 9 juni omstreeks 08.05 uur raakte een 14-jarig meisje uit Maarssen licht gewond toen zij op haar fiets werd aangereden door een bromfietsbestuurder. De bestuurder van de bromfiets reed door, maar werd door getuigen herkend. Hij zal op het politiebureau worden ontboden. Het meisje viel op haar rug en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.