Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 10-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldief

LEUSDEN Een 77-jarige man uit Woudenberg werd donderdag omstreeks 13.30 uur betrapt toen hij uit een winkel aan de Ursulineweg goederen had meegenomen ter waarde van ongeveer 20 euro.

De man kreeg een bekeuring.

Niet handsfree bellen

AMERSFOORT Een 28-jarige automobilist uit Amersfoort werd op de Ariaweg aangehouden nadat agenten hadden gezien dat de man zijn auto bestuurde met zijn mobiele telefoon in zijn hand. De bestuurder probeerde door een valse naam op te geven te verbloemen dat hij geen rijbewijs had. Dat lukte hem niet. Hij werd aangehouden.

Toen de identiteit van de bijrijder aan het licht kwam, een 37-jarige man uit Amersfoort, bleek deze betrokken te zijn geweest bij een inbraak. Ook hij werd aangehouden.

Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau, tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na ruzie en vernieling

AMERSFOORT Na een melding van een ruzie en vernieling van een deur, ging de politie naar de Gaweinplaats. Daar troffen zij vier mannen aan rond de leeftijd van 18, 19 jaar die met een blikje bier in hun hand stonden.

Toen de agenten de mannen wilden aanspreken om ze een bekeuring te geven, renden ze er vandoor. De achtervolging werd ingezet en twee van de vier mannen werden ingehaald. Na dreiging van de agenten om pepperspray te gebruiken, hielden zij zich rustig.

De twee mannen van 18 en 19 jaar uit Amersfoort werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.