Ingezonden persbericht


Cliff Richard geeft uniek concert voor Radio 2

Cliff Richard geeft op vrijdag 10 juni in het Koninklijk Theater Carré een eenmalig en uniek concert voor Radio 2. Een van de grootste iconen uit de popgeschiedenis zingt tijdens '2 in Carré' de mooiste nummers uit zijn 40-jarige carrière en laat ook zijn nieuwste nummers horen. Hij wordt daarbij begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker. Het is voor de eerste keer dat Cliff Richard live optreedt met een bezetting als het Metropole Orkest. Het concert wordt uitgezonden op Radio 2.

Voor muziekcoördinator Ron Stoeltie van Radio 2 gaat daarmee een langgekoesterde wens in vervulling. "Sir Cliff heeft ons klassiekers als 'Living Doll', 'Summer Holiday' en 'We Don't Talk Anymore' gegeven en bracht vorig jaar de meesterlijke cd uit: 'Something's Goin' On'. We zijn dan ook bijzonder trots dat we hem nu voor Radio 2 in Carré mogen verwelkomen."

De kaartverkoop start op vrijdag 29 april bij het Koninklijk Theater Carré: tel 0900-25 25 255 (40 cpm) of online via www.theatercarre.nl.

Biografie Sir Cliff Richard
Cliff Richard (1940) is een van de meest succesvolle popartiesten ooit. Alleen in Engeland al verkocht hij in zijn gehele carrière een dikke 22 miljoen singles, meer nog dan de Beatles. Maar liefst 43 keer haalde hij de Britse top 20.

Cliff Richard scoorde in 1959 met 'Living Doll' zijn eerste grote hit. Richard gold als het veelbelovende Engelse antwoord op Elvis Presley. Met zijn begeleidingsgroep The Shadows haalde hij in de jaren '60 de ene Top 10-notering na de ander met singles als: 'The Young Ones', 'Bachelor Boy', 'Lucky Lips', 'Summer Holiday' en 'The Day I Met Marie'. Hij was tegelijkertijd te zien in succesvolle tienerfilms. Richard waakte zorgvuldig over zijn imago en zijn fans en combineerde nauwgezet film- en tv-optredens met tournee's, nieuwe singles en lp's. Zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1968 met 'Congratulations' bezorgde hem niet alleen een tweede plaats, maar ook een wereldwijde hit. De jaren '70 brachten hem wereldwijd successen als 'Miss You Nights', 'We Don't Talk Anymore', 'Carrie' en 'Wired For Sound'. Met de acteurs uit de tv-serie The Young Ones maakt hij in 1986 voor de Britse tv-actie Comic Relief een nieuwe hilarische versie van 'Living Doll'. De single bezorgde Richard een definitief plaatsje in de eregalerij van de onsterfelijken. Richard werd in 1995 in de adelstand verheven. In 2004 verscheen zijn meest recente cd: 'Something's Goin' On'.

2 in Carré: Cliff Richard en het Metropole Orkest
vrijdag 10 juni, aanvang 20.00 uur
Koninklijk Theater Carré

Bart de Voogd
035 6774394


---- --