Politie Zeeland


---


O-3232-2005 Eenzijdig ongeval bij Goes

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.30 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Goes een eenzijdig ongeval plaats.
Een 19-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Hoogerheide reed over de A58 komende uit de richting van Kapelle en gaande in de richting van Goes.
Toen hij een personenauto passeerde raakte hij in de middenberm. Na een stuurcorrectie raakte hij in de berm aan de andere zijde van de weg, kantelde en kwam tot stilstand in een sloot.
De man bleef ongedeerd; zijn auto raakte beschadigd.


Z-3233-2005 Eenzijdig ongeval onder invloed, Oostburg

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.50 uur vond er op de Cathalijne Schans in Oostburg een eenzijdig ongeval plaats.
Rond 02.40 uur zag de politie een auto met hoge snelheid, slingerend, over de N61 bij Schoondijke rijden. Op de Oranjedijk had de bestuurder van de auto de gehele weg nodig (van linkerberm naar rechterberm).
Toen agenten de man aan de Steenhovensedijk een stopteken gaven reageerde hij niet en reed via de Philipsweg de Cathalijne Schans op.
Ook toen de politie met optische signalen achter hem reed reageerde de man niet. Toen hij hard over een verkeersdrempel reed verloor de automobilist de macht over het stuur, reed een sloot aan de linkerzijde van de weg in en sloeg over de kop.
Door de politie is de man uit de auto gehaald. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
De auto van de man raakte totall-loss.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,6 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


O-3234-2005 Rijden onder invloed, Goes

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.20 uur is een 23-jarige autmobilist uit de gemeente Borsele aan de Koninginneweg in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,5 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.


O-3235-2005 Rijden onder invloed, Yerseke

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur is een 27-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle aan de Wijngaardstraat in Yerseke gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man 3,1 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingenomen.


Z-3236-2005 Auto rijd tegen geparkeerd staande auto

Vrijdagochtend rond 10.40 uur reed een 46-jarige automobiliste uit Axel, op een parkeerterrein aan de Oranjestraat in Axel, tegen een geparkeerd staande auto.
De vrouw reed over de Tuinstraat komende uit de richting van de Kerkdreef. Tijdens het insturen naar het parkeerterrein werd de vrouw onwel en botste tegen de geparkeerd staande auto van een 30-jarige man uit de gemeente Terneuzen.
De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.