Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 110605

BERGEN OP ZOOM, 11 juni 2005

Jonge doorrijders veroorzaken aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 38 jarige fietser uit Bergen op Zoom reed gisteren tegen 17:00 uur over het fietspad van de Boulevard in de richting van het zwembad. Over het fietspad kwamen drie jonge fietsers vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. Vermoedelijk hadden deze de leeftijd van 9-11 jaar. De drie reden naast elkaar en hadden daarvoor het hele fietspad nodig. Hierop ontstond er een aanrijding, met als gevolg dat de 38-jarige man verwondingen opliep aan zijn heup en bekken. Van de drie fietsertjes is niets bekend. De man is over gebracht naar het ziekenhuis.

Motorrijder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag vond op de Nieuw Beijmoerseweg een aanrijding plaats waarbij een motorrijder kwam te vallen. De veroorzaker van het ongeval, een andere motorrijder, verliet de plaats van de aanrijding maar werd even later aangehouden op de Guido Gezellelaan. Het betrof een 29 jarige inwoner uit Bergen op Zoom. De man werd na verhoor heengezonden.

Belgen beboet voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond omstreeks 21.40 uur werden de twee inzittenden van een personenauto gecontroleerd op de Olympialaan. De inzittenden, een 22 jarige inwoner uit Schelle (België) en een 21 jarige inwoner uit Antwerpen bleken in het bezit te zijn van respectievelijk 10 gram en 15 gram hennep. Na inbeslagname van de hennep en een boete van 140,00 euro per persoon mochten de Belgen hun weg weer vervolgen.

BERGEN OP ZOOM: Even later werden de inzittenden van andere een personenauto gecontroleerd op de Auvergnestraat. Die inzittenden, een 24 jarige inwoner uit Hove (België) en een 24 jarige inwoner uit Antwerpen, bleken in het bezit te zijn van 200 gram hennep en 4 gram hasj. De softdrugs werden in beslaggenomen en tegen de beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Vanochtend rond 03:00 uur werd een 20-jarige Roosendaler gecontroleerd op de Moeregrebstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij de controle bleek dat de bestuurder gedronken had. Na een ademanalyse op het bureau bleek dat hij te veel gedronken had (465 ug/l). Hiervoor krijgt hij een bekeuring.

Brand in woning

BERGEN OP ZOOM: Vanochtend rond 08:15 uur kreeg de politie een melding van een brand in een woning aan het Hof van Beieren. Ter plaatse gearriveerde hulpverleningsdiensten troffen op het platdak voor de woning een man aan. De vrouw van deze man stond in de achtertuin. De bewoners waren wakker geworden van rooklucht. De brandweer trof in de woning een op de eerste verdieping een elektrische installatie aan die vermoedelijk door kortsluiting vlam had gevat en veel rookontwikkeling veroorzaakte. Ondanks dat het een kleine brand betrof, werd de naastgelegen woning uit voorzorg toch ontruimd. De brandweer had de boel snel onder controle. Niemand raakte bij de brand gewond maar de gehele bovenverdieping en zolder zijn door de rook ernstig vervuild.

Politie houdt brokkenmaakster aan

ROOSENDAAL: Vrijdagavond omstreeks 21:15 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Antwerpseweg bij de kruising met de Laan van België. De bestuurster, een 37-jarige inwoonster uit Rijen, reed door het rode verkeerslicht en botste hierdoor op met haar voertuig op dat van een 22-jarige inwoonster uit Roosendaal. De bestuurster uit Rijen reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. De politie kon haar in de omgeving aanhouden waarna bleek dat zij te veel gedronken had, niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs en daarnaast bleek dat de auto niet verzekerd was. Tegen de bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man opgepakt voor harddrugs

OUDENBOSCH: Vanmiddag rond 14:00 uur is op de Ankerstraat een 22-jarige automobilist uit Oudenbosch aangehouden. Agenten zagen de man wel erg snel voorbij rijden en besloten de man te doen stoppen. In de auto zagen agenten verschillende cd-hoesjes met daarop resten van wit poeder. Hierop vroegen de agenten de man toestemming diens auto te doorzoeken. De man ging hiermee akkoord. De agenten troffen vervolgens verschillende grammen speed aan. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De agenten roken tevens een stevige alcohollucht in de auto, waarop ze de man lieten blazen. De uitslag viel in positieve zin uit voor de verdachte. De man kreeg een dagvaarding voor de rechtbank uitgereikt.

Auteur: Manfredi Mauro