Ingezonden persbericht


Grenzeloos ontdekken!

Het Natuurmuseum Nijmegen heeft in samenwerking met haar Duitse collega, het NABU-Naturschutzstation in Kranenburg, een grensoverschrijdende fietstocht ontwikkeld met aandacht voor natuur en cultuur. Deze fietstocht Grenzeloos ontdekken! wordt georganiseerd van juni tot en met september en gaat langs de mooiste plekjes in het gebied tussen Nijmegen en Kranenburg in Duitsland. De fietstocht met een deskundige gids worden georganiseerd op zondag 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli, 14 augustus, 28 augustus en 11 september 2005. Voor deze fietstocht dient gereserveerd te worden bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070.

Deelnemers aan de fietstocht vertrekken om 10.30 uur vanuit het Natuurmuseum Nijmegen. De tocht, van ongeveer 35 kilometer, begint op de stuwwal, vervolgens door de bossen van Nederrijk, het heggenlandschap en door het rivierenlandschap terug naar Nijmegen. Een deskundige gids vertelt allerlei wetenswaardigheden over het ontstaan van het landschap en de dieren en planten die er voorkomen. Ook is er aandacht voor bv. de Romeinen, terpboerderijen, wielen en kasteel Ooij. In Kranenburg brengen de deelnemers een bezoek aan het bezoekerscentrum De Gelderse Poort. Het einde is om ongeveer 15.30 uur in het museum. Kosten: ¤ 8,- volwassene en ¤ 5,- kind. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Het is ook mogelijk de route zelfstandig te fietsen zonder gids. Belangstellenden kunnen dan een educatief rugzakje lenen met materialen om onderweg bv. waterdiertjes te bekijken en bomen te onderzoeken. Er zit o.a. een zoekkaart in, een loeppotje, een schepnetje en een boomhoogtemeter. Kosten: ¤ 5,- per persoon. Reserveren van het rugzakje kan bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070.

Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl. Kijk voor informatie over fietstochten met Duitse begeleiding op www.nabu-naturschutzstation.de. De fietstocht Grenzeloos ontdekken! is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gelderland Cultuurland.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.