Ingezonden persbericht


Persbericht Tony Vos Henk Coolen Kwartet

Titel: Jazz behind the Maasdijk op 12 juni 2005

Ravenstein - Zondag 12 juni zetten Joanika en Børge Ring de deuren van de 'huiskamer' op hun boerderij in Overlangel wederom open voor een optreden van het Tony Vos en Henk Coolen Kwartet. Een uniek optreden vanaf 15.00 uur s'middags voor de échte liefhebber van Jazz.

Voor de willekeurige voorbijganger lijkt het een wat vreemde plaats voor een jazzconcert. Maar dat verklaart zich vanzelf. Børge Ring, Deen van oorsprong, kwam in de vijftiger jaren naar Nederland als jazz-bassist. Hij speelde met de groten der aarde. In Holland aangekomen, begon hij aan een glanzende carrière als animatiefilmer, buiten Nederland wereldberoemd. Destijds bij Toonder Studio's ontmoette hij zijn vrouw, beeldend kunstenares, Joanika Ring. Het tweetal heeft kortgeleden hun 35 jarige echtverbintenis gevierd. Het laat zich als vanzelf raden dat de huiskamer van dit creatieve duo in de loop der jaren met regelmaat een ontmoetingsplaats is geworden voor onder andere muzikale ontmoetingen als die van zondag 12 juni 2005.

Tony Vos en Henk Coolen zijn al jaren 'bekenden' van het echtpaar. In de vijftiger jaren speelden Tony Vos en Børge Ring samen en maakten de serie 'Jazz Behind the Dikes'.

Op zondag 12 juni 2005 speelt het kwartet in de volgende samenstelling:

Tony Vos - saxofoons, Henk Coolen - piano, Jan an van den Boomen - Bass en Jai Jai, de zoon van Tony Vos, op drums. De 'huiskamer' van de familie Ring is te vinden aan de Maasdijk 4 in Overlangel (aan de A50, vlakbij Ravenstein en Nijmegen). De toegang bedraagt ¤ 15 Euro p.p.. De huiskamer is groot maar reserveren kan geen kwaad. Dat kan dagelijks tussen 9.00 en 13.00 uur via de telefoon: 0486-411654.

Informatie voor de pers: Paul Jonker. 0486-411654 of 06-30870306.

Dit concert is onderdeel van de serie Muziek aan de Maasdijk en is een initiatief van Joanika en Børge Ring en vindt plaats op hun sfeervolle boerderij in Overlangel. Joanika Ring is bekend van o.a haar beeldende kunst en in groeiende mate van haar bezigheden op het terrein van advaita vedanta. Børge Ring is, met name buiten Nederland bekend als maker van animatiefilms. Op dit moment draait de serie 'Anton' bij Zeppelin van de KRO. Voor zijn films, die geroemd zijn om hun bijzondere en herkenbare stijl heeft hij al meerdere prijzen waaronder een Oscar, ontvangen. Tevens is hij in alle bescheidenheid een niet onverdienstelijk jazz-muzikant, die met vele groten heeft samengespeeld.