Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 120605

BERGEN OP ZOOM, 12 juni 2005

Politie arresteert dronken automobilist

DINTELOORD: Zaterdagavond om 23:30 uur heeft de politie op de Van Heemskerckstraat een 56-jarige automobilist uit Dinteloord aangehouden. De man bestuurde zijn voertuig terwijl hij stevig onder invloed van alcohol verkeerde. Hij onderging een ademanalyse, wat een uitslag van 1.146 ug/l opleverde. Dat is maar liefst ruim vijf keer de wettelijk toegestane maximum waarde van 220 ug/l. De agenten vorderden meteen het rijbewijs van de man in en maakten proces-verbaal tegen hem op. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen. Dit kan betekenen dat de man opnieuw rijexamen moet doen. Tevens zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee mannen aangehouden na mishandelingen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg rond 01:40 uur een melding van een vechtpartij in een café aan de Potterstraat gaande was. Daar was op dat moment een besloten feest gaande, waarbij om nog onbekende reden een ruzie ontstond. De politie heeft twee mannen aangehouden. Het betreft een 21-jarige man uit Bergen op Zoom en een 27-jarige man uit Lepelstraat. De 21-jarige man had reeds in het café stennis gemaakt en werd door de eigenaar buiten gezet. Hierop raakte de man buiten zinnen en trok hij het shirt van de eigenaar kapot en vernielde een ruit. Ook beet de verdachte een omstander in het gezicht. Een andere omstander werd in zijn bovenarm gebeten en kreeg eveneens twee klappen in het gezicht. Ook werd een aldaar geparkeerde auto vernield door de schermutselingen op straat. De 27-jarige man sloeg een omstander drie maal in het gezicht, waardoor zijn bril kapot was en de linkerwang en neus opgezwollen. De slachtoffers zijn allen naar het ziekenhuis gegaan en konden na behandeling weer naar huis. De politie onderzoekt de zaak nog.

Man aangehouden zonder ID

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige man uit Steenbergen is door de politie aangehouden omdat hij rond 02:10 uur vanochtend een glas op de grond gooide en vervolgens geen identiteitsbewijs kon overhandigen. Dit gebeurde in de passage tussen het parkeerterrein van de Londonstraat en de Westersingel, het zogenaamde Achter London. De man werd overgebracht naar het bureau, waarna hij met een bekeuring in de loop van de vroege ochtend weer vrijgelaten werd.

Zwervers met elkaar op de vuist

BERGEN OP ZOOM: Even voor 04:00 uur vanochtend heeft de politie een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Deze man zou een andere 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats hebben aangevallen in een fietsenkelder van een gebouw aan de Battusplaats. Deze man lag daar te slapen. De verdachte zou de 31-jarige in het gezicht hebben geslagen en hem meerdere malen hebben geschopt. De verdachte is verhoord en ontkent in alle toonaarden iets gedaan te hebben. De politie is nog bezig met het verhoren van enkele getuigen die eveneens in het fietsenhok lagen te slapen.

Politie zorgt voor handhaving openbare orde

ROOSENDAAL: Omstreeks 01.00 uur zondagochtend kreeg de politie een melding van een incident in een café aan de Bloemenmarkt. Daar zou een man de buitengezet zijn aangezien hij vermoedelijk binnen gevochten had. De man was het hier niet mee eens en stond voor het café iedereen uit te dagen. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen troffen echter een groep aan van ongeveer tien mensen die het café binnen wilden. De groep was dronken, agressief en uit op een confrontatie. Ze bleven staan en bestormden zelfs enkele malen de deur van het café.

Hierop vormde de politie een linie tussen de groep en het café en werd de groep gesommeerd weg te gaan. In eerste instantie werd niet gereageerd maar na herhaalde verzoeken en met de boodschap dat de politie anders geweld zou gebruiken is de groep afgetaaid. Uiteindelijk voldeden ze hieraan. Gelukkig hoefde geen geweld gebruikt te worden, maar de wapenstokken werden door de agenten wel ter hand genomen maar niet gebruikt.

Deze actie trok ook veel bekijks vanuit een naburig café. Bezoekers stonden buiten te kijken en sommigen vonden het nodig de boel verder op te stoken door opruiende taal te roepen. Hierop werd ook deze groep gevorderd weer terug naar binnen te gaan.

Automobiliste over de kop

BERGEN OP ZOOM: Vanochtend rond 05:45 uur is op de A58, bij de bocht van Bergen op Zoom richting Roosendaal, een ongeval gebeurd. Een auto die werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Rucphen vloog uit de bocht en kwam in de berm terecht. Hier sloeg het voertuig over de kop en kwam het tot stilstand. De vrouw en haar passagier raakten niet bekneld. Ze konden zelf uit de auto komen en houden er vermoedelijk alleen een flinke schrik aan over.

Auteur: Manfredi Mauro