Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
RENGER WINT MARLBORO MASTERS!

Zandvoort, 12 juni 2005 - In de afsluitende race op het zonnige circuit van Zandvoort heeft Renger van der Zande vandaag de eerste overwinning uit zijn carrière mogen vieren! De snelle coureur uit het team van Frits van Amersfoort wist bij de start van de race zijn teamgenoot Bruins voor het ingaan van de Tarzanbocht op superieure wijze te verschalken en kwam na twaalf ronden als eerste over de meet. Met deze overwinning stijgt Renger niet alleen in de stand om het kampioenschap naar de tweede plaats, maar heeft bovendien de leider in het kampioenschap Junior Strous in het vizier. Renger heeft momenteel 83 punten en staat nog maar vier puntjes achter de regerend Benelux Formule Renault 2.0 kampioen!

Gisteren reed Renger al op de limiet door als vijfde te finishen in de eerste manche. Hij zocht de grenzen van het 4,307 kilometer lange duinencircuit op door een verpletterende tijd van 1:38.007 neer te zetten. Deze tijd was goed voor een tweede plaats voor de startopstelling van de tweede race. Voor aanvang van de wedstrijd zet Renger zijn bolide aan de rechterkant van het asfalt naast Récardo Bruins. Wanneer de lichten op groen springen komt Renger goed uit de startblokken en komt sneller weg dan zijn teamgenoot, die Renger in de eerste honderd meter probeert te blokken. De coureur uit Nijmegen laat zijn auto dapper staan en komt na een rondje als eerste door. Maassen en Bruins proberen de Q-dancer te volgen, maar neemt snel afstand van het tweetal. Halverwege de race voelt Renger de hete adem van Maassen in zijn nek, maar behoudt zijn leidende positie. Wanneer Muermans enkele ronden voor het einde van de race in de Marlboro-bocht crasht worden de laatste rondjes onder de safetycar tot de finish uitgereden. Renger pakt tijdens de Marlboro Masters zijn eerste overwinning in de belangrijkste race van het seizoen!

Renger: "Wow, eindelijk heb ik 'm! Mijn eerste overwinning uit mijn carrière in dit spannende Formule Renault kampioenschap! Het klinkt heel vreemd maar ik wist afgelopen maandag al dat ik hier zou gaan winnen! Ik heb deze week echt keihard gewerkt door elke dag te gaan hardlopen en werkte samen met mijn persoonlijke training een strak schema af. In deze race had ik wederom een mega start en liet mijn auto staan terwijl poleman Bruins de deur voor mij wilde sluiten. In ronde 4 dacht ik al dat deze overwinning 'kat in het bakkie' was, maar dan ga je meestal in de fout. Wanneer in ronde negen de safetycar op de baan kwam, zag ik mijn opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gelukkig heb ik mijn positie tot na de finish niet meer afgestaan en mocht ik voor de eerste keer op het hoogste podium klimmen! Ik wil nogmaals het gehele team bedanken want ze hebben een voortreffelijke auto voor me neergezet!"

Race 2

SPONSORS
PARTNERS
Van Amersfoort Racing
Zanardi Holland
PTM Helmets
ProRacing / Sparco & Lico import
Design is everything
KartXpress
Insight F1
Renault Sport