Van Gennip jury bij Strijd & Ambitie


Op maandag 13 juni 2005 treedt staatssecretaris Van Gennip als gastjurylid op in het programma Strijd & Ambitie. Samen met de overige juryleden maakt Van Gennip de winnaar van de Jonge onderneming van het Jaar bekend.


Strijd & Ambitie volgt een zestal jonge, startende ondernemingen die vanuit hun studie hun eerste stappen op het gebied van ondernemerschap hebben gezet. De Stichting Jong Ondernemen biedt, in samenwerking met de opleidingsinstituten, jonge mensen kansen en begeleiding om al vroeg hun belangstelling voor ondernemen te ontwikkelen.


Er zijn in het afgelopen jaar weer talloze studentenbedrijven gestart. Hierbij vormt een groep scholieren een bedrijf en bedenkt een product of past een bestaand product aan. De scholieren moeten marktonderzoek doen, een ondernemingsplan schrijven en het product op de markt zetten. Op basis van het plan verkopen ze aandelen en leggen ze verantwoording af aan de aandeelhouders. Stichting Jong Ondernemen ondersteunt hen hierin door het bieden van coaching en accountantsbegeleiding.


Begin 2005 heeft een jury zes ondernemingen gekozen die als beste uit de bus kwamen en daar een dertiendelige serie omheen gemaakt. In Strijd & Ambitie moeten de jonge bedrijven missies uitvoeren die door een vakjury zijn opgedragen. De ondernemers worden daarbij op de voet gevolgd en beoordeeld door de jury.


In de finale van Strijd & Ambitie, op maandag 13 juni, treedt Van Gennip op als gastjurylid. Het promoten van ondernemerschap onder jonge mensen is een van haar missies en ze is daarom zeer geĂŻnteresseerd in de deelnemers van dit programma, en hun ondernemingen.


Strijd & Ambitie, maandag 13 juni, 20:25 21:25, Nederland 2


Mail de webredactie


09-06-2005 | Ministerie van Economische Zaken