Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Startsein revitalisering bedrijventerrein Borrekuil

Sittard-Geleen, 9-6-2005 - Op maandag 13 juni as geeft de gemeente Sittard-Geleen het officiële startsein voor het revitaliseren van bedrijventerrein Borrekuil in Geleen. Wij nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Gedeputeerde van Provincie Limburg, de heer Martin Eurlings, verricht de openingshandeling. Naast bestuurders van Sittard-Geleen, zijn tal van ondernemers en vertegenwoordigers van het MKB bij deze bijeenkomst aanwezig.

De Borrekuil is een sterk verouderd bedrijventerrein dat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Door de revitalisering en uitbreiding van Borrekuil ontstaat een modern, binnenstedelijk, verzorgd en kleinschalig bedrijventerrein. De opknapbeurt leidt tot aanzienlijke ruimtewinst op het terrein en een verbetering van de leefbaarheid in de aangrenzende Zeeheldenbuurt.

De revitalisering biedt ruimte voor circa 30 nieuwe bedrijven (10 ha nieuw uit te geven bedrijventerrein) en 400 tot 600 nieuwe arbeidsplaatsen. Zowel de Provincie Limburg alsook LIOF-bedrijventerreinen hebben de gemeente intensief ondersteund bij de planvorming en processturing van dit project. De Provincie is tevens co-financier en heeft het project Borrekuil voorgedragen voor een TIPP-subsidie van het minsterie van Economische Zaken.

Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Geleen, hoek Maaslaan/Elsenburglaan (tegenover het Totalstation) Het terrein is bereikbaar via de Einighauserweg. Op de hoek Einighauserweg/Elsenburglaan kunt u parkeren.