Politie Groningen

Persberichten maandag 13 juni 2005

provincie Groningen 13-06-2005 -

Warffum / Uithuizen / Harkstede: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op drie locaties snelheidscontroles gehouden. Juffer Marthastraat in Warffum: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 319, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Provincialeweg N363 in UIthuizen: zondagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 87, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hoofdweg in Harkstede: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 580, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Marum/Drachten: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de snelweg A7 het rijbewijs van een snelheidsovertreder ingevorderd. De politie zag een 39-jarige man uit Roden in zijn auto 189 km/uur rijden, waar een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. De Drent reed zodoende 69 km/uur te hard, waarna hij bij Drachten staande kon worden gehouden. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zondagmiddag op de snelweg A7 het rijbewijs van een 25-jarige man uit Zuidlaren ingevorderd. De Drent reed in zijn auto 174 km/uur rijden, waar een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. De Drent reed zodoende 54 km/uur te hard. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Veelerveen: man gewond na val van trap
Een 64-jarige man uit Veelerveen is zondagmiddag bij na een val van een trap gewond geraakt. De Veeleveener was bezig met het schoonmaken van zijn dakgoot. Hierbij viel de man van de trap en hij kwam op de grond terecht. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: automobilist rijdt door na ongeval
De politie heeft zondagavond op de Eekhoornhof een 46-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Winschotener was met zijn auto op het Zuiderveen tegen een elektriciteitskast gereden. De verdachte verliet vervolgens de plaats van het ongeval. Op de plek van de aanrijding meldde zich even later een 44-jarige vrouw uit Winschoten. Zij verklaarde de aanrijding te hebben veroorzaakt. De politie constateerde al snel dat haar verhaal ongeloofwaardig was. De vrouw werd hierop aangehouden. Op het politiebureau kwam al snel de aap uit de mouw: haar man, de 46-jarige Winschotener, had gereden. De 46-jarige verdachte werd korte tijd later aangehouden. Hij had volgens eigen zeggen de plaats van het ongeval verlaten, omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Het echtpaar mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: vrouwen onder invloed
De politie heeft zondagnacht twee verkeersdeelnemers betrapt bij het rijden onder invloed. Op de Grintweg zag de politie een 43-jarige vrouw uit Muntendam zonder verlichting op haar snorfiets rijden. De snorfietster bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de vrouw omgerekend 1,2 promille alcohol in het bloed had. Zij kreeg een rijverbod van 5 uren.
Een 40-jarige vrouw uit Winschoten liep rijdend in haar auto op de Molenweg tegen de lamp. Een blaastest wees uit dat de vrouw te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de vrouw omgerekend 2,1 promille alcohol in het bloed had. De politie vorderde haar rijbewijs in. Na verhoor mochten beide verdachten het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: inbraak in warenhuis
Onbekenden hebben zondagnacht in een warenhuis aan Gorecht-Oost ingebroken. Met een ijzeren voorwerp werd een raam ingeslagen. Via het raam konden de daders in het warenhuis komen. Enkele vitrines met MP3-spelers en zonnebrillen werden leeggehaald. Na de inbraak wisten de inbrekers te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Berichten stad volgen later