Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Klaverjasmarathon in Castricum

13-06-2005
Dit jaar werd voor de zesde keer alweer de beroemde en beruchte CF-klaverjasmarathon gehouden. Deze werd zoals altijd georganiseerd door Ton en Sandra Boerkamp, die zelf een kind met CF hebben. De marathon bracht dit jaar een record op: maar liefst 9.265 euro!!!

Het is inmiddels traditie dat de marathon plaatsvindt in de kantine van een manege. Ton en Sandra hadden maar liefst vijf klaverjastafels georganiseerd en dat is ieder jaar natuurlijk weer een enorme klus. Toch vinden ze vaak veel enthousiaste deelnemers, sommigen doen bijna ieder jaar mee. De marathon startte om 20.00 op vrijdag 11 juni. Achter de bar stonden vrijwilligers die hun eigen marathon hielden: zij verzorgden de inwendige mens gedurende 24 uur, met versnaperingen en drankjes, heet en koud. De etenswaren en de drankjes waren allemaal gesponsord door de plaatselijke ondernemers. Ook was er weer een loterij, waarvoor heel veel, heel leuke prijzen te winnen waren; ook weer allemaal bij elkaar verzameld door bij de plaatselijke ondernemers langs te gaan. En het lijkt wel alsof deze ieder jaar mooiere dingen ter beschikking stellen.

De 24 uren gaan natuurlijk langzaam om; er is ook iemand aanwezig om steeds de tussenstand aan te geven en de mensen moed in te spreken.

De dag wordt nacht, de nacht wordt ochtend en zo kruipt de marathon naar de avond toe, totdat het om 20.00 weer tijd is om te stoppen. Gewoontegetrouw worden alle kaarten dan de lucht in gegooid en spreekt Ton de aanwezigen toe. Ook is het inmiddels een traditie dat menigeen een traantje wegslikt, na een zo lange nacht met zoveel betrokkenheid te hebben gespeeld. Ook de ruitervereniging deed een duit in het zakje, door de consumpties in de kantine af te reken voor het goede doel. Jacquelien Noordhoek nam na afloop de cheque in ontvangst en was blij verrast over dit hele mooie resultaat. Zij werd zelf ook nog in het zonnetje gezet: ze kreeg een bos bloemen, met de woorden: omdat je er altijd bent en zo hard werkt voor alles wat met CF te maken heeft!

Iedereen borrelde nog even na en de boel werd fluks schoongemaakt, waarna de meesten zich haastig uit de voeten maakten om een paar uur slaap in te gaan halen.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl