Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (13/6)

TILBURG, 13 juni 2005

Streaker bij voetbalwedstrijd Columbia-Italië krijgt 400 euro boete

TILBURG: Een 29-jarige Rotterdammer heeft gisteravond een boete van 400 euro gekregen omdat hij tijdens de wedstrijd Columbia-Italië in het Willem II - stadion geheel ontkleed het veld was opgelopen. De schennispleger werd door stewards van het veld gehaald en door de politie aangehouden. Door de organisatie van het wereldkampioenschap voor voetballers tot 20 jaar is aangifte gedaan.

De verdachte verklaarde dat hij met vrienden de wedstrijd had bezocht in het kader van de viering van zijn vrijgezellen weekend. Hij is voornemens binnenkort te gaan trouwen. Zijn vrienden hadden hem overgehaald deze stunt uit te halen. De naaktloper had zich echter niet gerealiseerd dat hij een misdrijf had gepleegd in het kader van de zedenwetgeving en dat daarvan miljoenen Tv-kijkers mede getuige van waren geweest. Hij wilde zijn vrienden een plezier doen maar had niet stil gestaan bij de gevolgen die het voor hem zelf zou hebben.

In overleg met de parketsecretaris is een transactievoorstel van 400 euro aan hem gedaan. Zijn vrienden hebben dit bedrag aan het bureau betaald.

Auto gestolen na woninginbraak

TILBURG: Gisteravond is tussen 20.30 en 22.15 uur ingebroken in een woning aan het Hasseltplein. Bij deze inbraak werden de autosleutels door de dieven meegenomen waarna men met de nieuwe auto die in de garage stond aan de haal is gegaan. Het gaat om een beige Peugeot 307 SW met het kenteken 34-PR-XJ. De inbrekers hebben aan de achterzijde een schuifraam open gebroken. Naast de autosleutels is ook een aanzienlijk geldbedrag uit een houten kist gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak.

Opstootje op kermis in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Een melding van een massale vechtpartij bij de botsautos op de kermis aan het Vrijthof bleek gisteravond nogal mee te vallen. Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was waarbij zeker 10 personen betrokken bij zouden zijn. Ter plaatse bleek dat twee groepen kermisbezoekers wat onenigheid met elkaar hadden gehad, vermoedelijk over het willen gebruiken van botsautos. Van een massale vechtpartij bleek geen sprake te zijn wel waren er enkele klappen gevallen, waarbij echter niemand aangifte wilde doen.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: Vannacht heeft de politie op de Uranusstraat omstreeks 01.20 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor in zijn woning zijn 19-jarige vriendin had mishandeld. Het stel kreeg ruzie toen het slachtoffer een SMS-bericht naar een familielid wilde sturen. Haar vriend vermoedde echter dat ze bericht naar een andere man wilde verzenden. Tijdens ruzie werd hun dochtertje wakker waarna de vrouw haar kind oppakte en het huis uit wilde vluchten. Haar vriend trok volgens haar verklaring het kind uit haar armen, sloeg haar in het gezicht en kneep haar keel dicht. Op dat moment pakte zij een bierflesje van de grond en sloeg daarmee op het hoofd van haar vriend die haar toen los liet. Bij de komst van de politie stond de verdachte, enkel gekleed in een spijkerbroek, al op straat te wachten. Zijn vriendin heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadige jongeren opgepakt

TILBURG: De politie heeft vannacht, dankzij een oplettende getuige, op het St. Annaplein twee baldadige jongeren aangehouden. De getuige zag dat twee knullen een drietal vlaggen van het WK voetbal van de masten trokken en op de weg gooiden. Ook maakten de vandalen een verkeersbord los. De agenten hebben de twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige inwoner van Grubbenvorst en een 20-jarige Tilburger.

Woninginbreker met wiettoppen aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Mozartlaan. Bij de inbraak werden toppen van wietplanten gestolen. In de woning bleek een hennepkwekerij met circa 90 planten te staan. Tegen de bewoner een 41-jarige Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een oplettende buurtbewoner heeft de politie vannacht op het spoor gezet van twee woninginbrekers. Agenten kregen de melding dat twee mannen hadden ingebroken in een woning aan de Mozartlaan. Er was door de dieven een raam ingeslagen. Bij de flat kregen de agenten de verdachten in beeld, waarna met de diensthond Diezel de achtervolging te voet werd voortgezet. Er werd gesommeerd de vluchtpoging te staken omdat anders Diezel zou worden ingezet. Hierop staakte de 29-jarge Tilburger zijn vluchtpoging waarna hij werd aangehouden. Hij had een sloop met daarin henneptoppen bij zich. De andere verdachte wist te ontkomen.

Hennepkwekerij aangetroffen na inbraakmelding

TILBURG: Vannacht is in Tilburg nog een tweede hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij in een woning aan de Westertorenlaan op het spoor na een inbraakmelding. De voordeur van de woning was met een koevoet open gebroken. Op de 1^e en 2^e verdieping bleek een wietplantage te zijn ingericht. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Vermoedelijk hadden inderdaad dieven enkele planten uit de grond getrokken. De daders zijn niet meer achterhaald. De exploitant, een onderhuurder is aangehouden. Het betreft een 49-jarige Tilburger.

Auteur: Willem van Hooijdonk