Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn even oude vriendin. Buren van enkele woningen verder waarschuwden de politie na het horen van een hevige ruzie. Die was nog aan de gang toen toegesnelde agenten arriveerden. De vrouw deed open en vertelde dat er niets aan de hand was maar door het gehavende uiterlijk van de vrouw geloofden de agenten haar niet en deden nader onderzoek. De man werd vervolgens als verdachte van huiselijk geweld aangehouden, aan het hoofdbureau ingesloten en in verzekering gesteld. In de woning waren tijdens de ruzie twee jonge kinderen aanwezig en een deel van de huisraad was vernield.

13:43 12-JUN-05
ZAANDAM, HOUTVELDTUNNEL

Man beroofd van mobieltje

De politie onderzoekt een beroving waarbij van een 24-jarige Zaandammer met geweld een mobiele telefoon werd gestolen. De man liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen half drie door de Houtveldtunnel vanuit de richting van het centrum. Hij werd ingehaald door twee mannen die hem vastpakten. Met geweld werd de mobiele telefoon uit zijn kleding gehaald waarna hij zich kon bevrijden en vluchten. De mannen werden als volgt omschreven: 18 tot 21 jaar oud en een lengte van 1.85 tot 1.90 m. Dader 1 had een Noord Afrikaans uiterlijk en een wit plat petje met een klein klepje. Dader 2 had een lichtgetinte huidskleur, kortgeschoren doorlopende bakkebaarden doorlopend in een ringbaardje en een verticaal streepje baardhaar onder de lip. Hij droeg een wit spijkerjack. Getuigen die iets gezien hebben of de dader(s) aan de hand van het signalement herkennen kunnen bellen met wijkteam Zaandam West via 0900-8844.

22:33 12-JUN-05
ZAANDAM

Hennepplanten bij hulpverlening

De politie heeft bij een hulpverlening waarbij een 46-jarige Zaandammer, vermoedelijk ten gevolge van drugsgebruik, onwel was geworden in zijn woning een hennepplantage met 50 planten aangetroffen. Een 51-jarige Zaandammer die zich in de woning bevond werd aangehouden maar werd, toen later bleek dat hij niets met de plantage te maken had, naar huis gebracht. De bewoner kon na behandeling het ziekenhuis verlaten en mag op een later tijdstip een verklaring afleggen over de planten. De kwekerij werd in beslag genomen en wordt vernietigd.

01:52 13-JUN-05
KOOG AAN DE ZAAN, KAARSENMAKERSSTRAAT
Etalageruit vernield bij inbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een garagebedrijf waarbij een etalageruit van twee bij drie meter werd vernield om binnen te komen. In de nacht van zondag op maandag werden meerdere sets velgen met banden ontvreemd en een auto in de etalage werd beschadigd. De technische recherche stelt een onderzoek in naar eventuele sporen.

16:58 12-JUN-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Graffiti spuiters aangehouden
De politie heeft een 14-jarige en een 16-jarige jongen uit Zaandam aangehouden die graffiti op diverse muren zouden hebben gespoten. Een getuige had drie jongens in de omgeving van het station bezig gezien en belde de politie met een goed signalement. Na enig zoeken werden twee verdachten op de fiets aangetroffen die aan de signalementen voldeden. De in hun rugtassen aangetroffen spuitbussen, mondkapjes en spons werden in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten aan hun ouders overgedragen. De derde verdachte moet nog worden aangehouden en gehoord.

13-JUN-05
PURMEREND
Man aangehouden na bedreiging
De politie heeft een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden nadat hij zijn, eveneens in Purmerend woonachtige 'ex' zou hebben bedreigd. De man zou de vrouw al enige weken hebben lastigvallen en bedreigd. Bij aankomst van de agenten bleek de man op de fiets vertrokken maar na een telefonische uitnodiging meldde de verdachte zich aan het politiebureau waar hij vervolgens werd ingesloten.

05:04 13-JUN-05
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG
Zonder rijbewijs
De politie heeft een bestuurder van een gehuurde personenauto aan de kant gezet omdat hij slingerend reed. De man, een 20-jarige Amsterdammer, was niet in het bezit van een rijbewijs. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hulp gevraagd aan de politie in Amsterdam die een foto van de verdachte doorstuurde. Na het in ontvangst nemen van een proces-verbaal mocht de verdachte te voet vertrekken. De huurauto werd later door iemand met een geldig rijbewijs opgehaald.

07:56 13-JUN-05
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247
Man gewond na aanrijding
Een 19-jarige man uit Amsterdam is gewond geraakt na een aanrijding waarbij de auto geheel vernield werd. De Amsterdammer kwam in de personenwagen van zijn ouders uit de richting van Edam en reed richting Oosthuizen. Hij raakte met het rechter wiel in de berm en raakte op de linker rijstrook de spiegel van een tegemoetkomende auto bestuurd door een 35-jarige man uit Hippolytushoef. Vervolgens raakte de Amsterdammer een boom, schoot de parallelweg over, reed een hek aan en wéér de parallelweg over waarna hij tot stilstand kwam in de berm. Door de brandweer werd de man, die klaagde over pijn in schouders en nek, uit de auto geknipt. Vervolgens werd hij met een ambulance naar het Waterlandziekenhuis gebracht waar hij werd opgenomen. De tegenligger moet aan een nieuwe spiegel en portierraam.

WORMERVEER, KROMMENIEERWEG en ZAANDIJK, LAGEDIJK
Jongen bestolen
De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal waarbij van een 14-jarige jongen een gouden ketting werd ontvreemd. De jongen bevond zich nabij een tankstation toen een rode auto met witte kentekenplaten stopte. In de auto zaten drie personen, twee mannen en een vrouw. De vrouw stapte uit de auto en griste de ketting van de nek van de jongen. Hij kreeg namaak gouden sieraden terug en de auto vertrok. Enkele weken eerder werd een jongen op de Lagedijk in Zaandijk aangesproken door een vrouw in een bordeauxrode Mercedes met witte kentekenplaten aangesproken die probeerde een 'gouden' ring aan hem te verkopen.

02:31 11-JUN-05
ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG
Politie houdt drie fietsendieven aan
De politie heeft drie jongens van 15, 16 en 17 jaar oud aangehouden die worden verdacht van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen het drietal op fietsen rijden terwijl zij alledrie een fiets op de nek hadden. De 17-jarige jongen uit Zaandam werd direct aangehouden terwijl de twee anderen er vandoor gingen. Zij kwamen zich later melden op het politiebureau. De drie fietsen waar de jongens mee op hun nek reden zijn in beslag genomen. Een vierde fiets waarmee één van de jongens naar het politiebureau kwam werd ook in beslag genomen. Het is nog niet bekend waar of van wie de fietsen zijn gestolen want er is nog geen aangifte bij de voertuigen gevonden.


---- --