Gemeente Ambt Montfort


Start werkzaamheden aanleg 2 rotondes provinciale weg Roermond - Posterholt

In de week van 13 juni start de provincie Limburg met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een tweetal rotondes die komen te liggen in de provinciale weg Roermond - Posterholt in de gemeente Ambt Montfort.

De eerste rotonde zal gerealiseerd worden met een buitenstraal van 25 meter en worden aangelegd ter hoogte van de aansluiting van de provinciale weg Brunssum - Posterholt (N274) op de provinciale weg Roermond - Posterholt (N293). Deze rotonde die een buitenstraal heeft van 25 meter is zonder problemen te passeren door een trekkeroplegger combinatie.

De tweede rotonde zal aangelegd worden op de aansluiting van de Vlodropperweg op de provinciale weg Roermond - Posterholt (N293). Deze rotonde heeft een buitenstraal van 20 meter. Beide rotondes worden uitgevoerd in duurzaam beton.
Aannemer van de Oetelaar uit Mill neemt de uitvoering voor haar rekening. Directie en toezicht zal door provincie Limburg worden verzorgd.
Na de aanleg van de rotondes zal het wegvak tussen beide nieuwe rotondes worden gescheiden door een fysieke verhoging, een zogenaamde middengeleider, waardoor de weggebruiker op dit wegvak niet meer in contact komt met tegemoetkomend verkeer. Tijdens de uitvoering zullen diverse kabels en leidingen worden verlegd. Tevens wordt er een nieuw bewegwijzerings- en verlichtingsplan aangelegd. Tot slot zal het wegvak vanaf de rotonde bij de aansluiting N274-N293 tot aan de Duitse grens worden voorzien van een nieuwe asfalt deklaag. De eerste voorbereidingen starten in de week van 13 juni. Begonnen wordt met het opruimen van het werkterrein en het plaatsen van de bouwketen. Vervolgens zal als eerste een tijdelijke bouwweg worden aangelegd waardoor het mogelijk is om tijdens de uitvoering ongestoord vanuit Sint Odiliënberg richting Duitsland en Echt/Posterholt te rijden en vice versa. Eveneens bestaat de mogelijkheid om vanuit Vlodrop richting Duitsland, Posterholt en Sint Odiliënberg te rijden. Met name in de eerste twee weken zal er gewerkt worden met tijdelijke verkeersregelinstallaties waardoor mogelijk enige overlast in de vorm van wachttijden kan ontstaan. De totale aanleg van de rotondes zal medio september worden afgerond. Met name na de bouwvakantie zal gedurende enkele dagen de verbinding van de provinciale weg Roermond - Posterholt (N293) met de Vlodropperweg worden afgesloten om de nieuwe aansluiting op de rotonde te kunnen realiseren. Met de realisatie van dit werk eindigt een reeks van reconstructies die de gehele provinciale weg Roermond - Posterholt een nieuw aanzien heeft gegeven. Na reconstructie van de kom Melick enkele jaren geleden, de reconstructie van de kom Sint Odiliënberg die eind vorig jaar startte, de aansluiting van de Oost-Tangent en nu de aanleg van de twee rotondes ter hoogte van Vlodrop/Posterholt completeert de provincie de grootschalige opwaardering van deze provinciale weg in de regio.