Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Huis kopen en zeer lage maandlasten dankzij de Meer Mogelijk Hypotheek

Zon breekt door voor starters op de woningmarkt

Rotterdam, 13 juni 2005 - Voor starters op de woningmarkt breekt de zon door. Met de introductie van de Meer Mogelijk Hypotheek komen vanaf nu meer starters in aanmerking voor het kopen van een eigen huis. Zonder daarbij geconfronteerd te worden met onverantwoorde risico's of hoge netto maandlasten. De hogere koopsom wordt mogelijk gemaakt door een hoge geldverstrekking van 128% van de executiewaarde, daar waar de meeste hypotheken uitgaan van 75% of 90%. Tegelijkertijd worden de netto maandlasten laag gehouden omdat de hypotheek de eerste zeven jaar volledig aflossingsvrij is. Het is de combinatie van deze twee zaken die deze hypotheekvorm zo uniek maakt voor de Nederlandse markt. De Meer Mogelijk Hypotheek is speciaal voor starters ontwikkeld door De Hypotheker in samenwerking met GMAC (een dochteronderneming van General Motors).

Commercieel directeur Bas Millenaar: "Dagelijks komen bij ons jonge mensen langs die voor het eerst een huis willen kopen. Dat valt niet mee. Door continue prijsstijgingen is het kopen van een eigen huis voor deze groep steeds minder bereikbaar geworden. Vaak kunnen ze niet voldoende lenen of blijken de maandlasten veel te hoog. Met de Meer Mogelijk Hypotheek beschikken we nu over een uniek product waarmee we op een verantwoorde manier de hoogst mogelijke geldverstrekking kunnen bieden en we tegelijkertijd de maandlasten laag kunnen houden. Omdat er geen eigen geld meer nodig is, wordt het kopen van een eigen huis voor veel meer mensen mogelijk. Zonder eigen geld betaalt men wel een kleine renteopslag."

Ook na eerste zeven jaar zonder problemen
Na de eerste zeven aflossingsvrije jaren heeft de klant een adviesgesprek met de hypotheekadviseur. Afhankelijk van de waardeontwikkeling van het huis moet er daarna worden afgelost. Bij een waardestijging van de woning van rond de 4,5% per jaar hoeft niet te worden afgelost. Is de waardestijging lager of is er sprake van een daling dan wordt in overleg met de klant een aflossingsschema voor de resterende looptijd vastgesteld. In de praktijk betekent dat wordt afgelost over dat deel van de lening dat boven de 90% van de executiewaarde uitkomt. Daarmee zouden de maandlasten dus wel kunnen stijgen na het zevende jaar. De Hypotheker heeft bij de ontwikkeling van het product gekeken naar de inkomensontwikkeling van starters die aan het begin staan van hun carrière. Bas Millenaar: "De meeste starters maken in de eerste zeven jaar van hun loopbaan stappen als het gaat om de hoogte van hun salaris. In de meest gevallen blijkt dat de hogere maandlasten daarmee moeiteloos kunnen worden opgevangen. Dat alles zorgt ervoor dat ook na zeven jaar de maandlasten zonder problemen betaald kunnen worden."

Verzekeren
Bas Millenaar: "De Meer Mogelijk Hypotheek is feitelijk alleen een geldlening en kent dus ook geen verplichte koppeling met allerlei andere financiële producten. Er bestaat geen enkele verplichting tot het bijsluiten van allerlei verzekeringsproducten. Wel bieden we -als de klant dat wil- verschillende mogelijkheden om risico's als echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid én zakelijk verhuizen die veel voorkomen in deze doelgroep af te dekken."

Over De Hypotheker
De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 138 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim twee derde van de vestigingen is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. Op de website van De Hypotheker: www.hypotheker.nl worden diverse online diensten aangeboden, hier kan de consument zich uitgebreid oriënteren en een (eerste) persoonlijk advies aanvragen. De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen, dat de consument de juiste financiële producten aanschaft en meer inzicht en houvast krijgt in alle mogelijkheden van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening, toegesneden op zijn persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker bestaat 20 jaar en heeft inmiddels ruim 300.000 hypotheken afgesloten. De winkels van De Hypotheker worden dagelijks door zo'n 700 mensen bezocht.

Omdat prettig wonen niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is, is De Hypotheker structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis vaak niet hebben.

Meer informatie: www.hypotheker.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (