Nederlandse Politiebond


Belegering hoofdkwartier minister Remkes begonnen

Gepubliceerd: maandag 13 juni 2005.


Na weken van voorbereidingen zijn de po- litiebonden ACP, NPB en VMHP afgelopen zondag(nacht) begonnen aan de meest langdurige en intensieve vakbondsactie die de Nederlandse politie ooit heeft mee- gemaakt: een wekenlange belegering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) 24 uur per dag. Doel: het aan de kaak stellen van de krenterige en respectloze wijze waarop minister Remkes met het politiepersoneel lijkt te willen omgaan.

De ongekende aanval van minister Johan Remkes op de arbeidsvoorwaarden van de politiewerknemers heeft geleid tot een even ongekend protest van de beoogde slacht- offers. In totaal zullen de komende weken duizenden politieambtenaren naar Den Haag komen om voor het ministerie te posten en op allerlei manieren uiting te geven aan hun ongenoegen en teleurstelling over het werkgeversbeleid van de minister. De bonden hebben gezorgd voor een uitgebreid actieprogramma om de minister in toenemende mate onder politieke druk te zetten.

De Blauwe Belegering wordt uitgevoerd in 'ploegendiensten' van acht uur; elke ploeg bestaat uit politieambtenaren uit vijf korpsen. Sinds zondagavond 12 juni rijden dan ook dag in dag uit bussen van Connexion door heel Nederland om uit alle politiekorpsen collega's te vervoeren van en naar de Schedeldoekshaven in Den Haag. Om te laten zien dat de postende collega's slechts een afvaardiging zijn van alle politieambtenaren, vindt tijdens de belegering ook een massademonstratie plaats: op donderdag 23 juni verwachten de bonden duizenden collega's (extra) in Den Haag.

Zorg dat u erbij bent! Het landelijke actieteam van de ACP, NPB en VMHP heeft een schema gemaakt om de 'troepenbewegingen' vanuit de korpsen in goede banen te leiden. Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment met collega's in de georganiseerde bus stappen en voor u het weet staat u op de Schedeldoekshaven voor het ministerie van BZK. Voor eten, drinken en toiletvoorzieningen ter plaatse is uiteraard gezorgd.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 13 06 2005 NPB