PERSBERICHT - 2005-01-20

Hoedenfeest Royal Ascot is dit jaar in York

Exclusieve hoeden, designkleding, snelle bolides, toast met kaviaar, weddenschappen om welk paard als eerste de finish zal bereiken en vele beroemdheden. De ingrediënten van een feestje en paardenrace op niveau, georganiseerd door de Royal Ascot van 14 tot en met 18 juni 2005.

De beroemde paardenrace die vooral de aandacht trekt vanwege het exorbitante hoedenvertoon vindt dit jaar in het pittoreske York plaats in verband met een grootse verbouwing van de reguliere banen. De titel van het evenement is dan ook Royal Ascot at York.

Royal Ascot, een roemrijke internationale sportassociatie, weet als geen ander traditie, sport en stijl met elkaar te vermengen. Topklasse renpaarden en wereldberoemde jockeys strijden voor de hoogste eer. De meer dan 3 miljoen pond aan prijzengeld en een totaal aan 16 groepsraces maken het een paardenrace van het allerhoogste niveau. De actie op de renbaan is onherroepelijk gelinkt aan de outfits en hoeden die het circuit kleuren. Meer dan 300.000 mensen brengen een bezoek aan het jaarlijks terugkerende evenement.

Hoedenveiling
Om te vieren dat de Royal Ascot dit jaar in York gehouden wordt, organiseert de York Tourism Bureau een liefdadigheidsveiling waarbij het vier exclusieve hoeden verkoopt. De hoeden vormen elk een letter van het woord York en zijn bedekt met eendenveren. De opbrengst van de veiling gaat naar een aantal goede doelen.

York bezoeken tijdens Ascot
Voor wie naar York wil gaan om de sfeer van de races te proeven, heeft P&O Ferries een speciale aanbieding. In genoemde periode is er een 3-daagse City-Cruise vanaf 84 euro p.p. inclusief busvervoer van en naar York, een ticket geldig voor een dagje langer kost 28 euro p.p. extra. Hierbij hoort wel een kleine waarschuwing: de accommodaties in York zullen naar verwachting snel volgeboekt zijn, de mogelijkheid bestaat uit te wijken naar onder meer Leeds (30 minuten met de trein). Tickets voor het evenement kunnen online gereserveerd worden via www.royalascot.co.uk

Bezoek voor meer informatie over Royal Ascot ook www.visityork.org/royalascot. Bel voor informatie en reserveringen voor alle P&O Ferries routes naar 020 201 3333 of kijk op www.POferries.com

Noot voor de redactie (