Gemeente Haarlem


sector Stadsbeheer

163/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Wandeling Stadskweektuin

Op dinsdag 14 juni is er een wandeling georganiseerd door de Haarlemse Stadskweektuin. Een deskundige gids informeert de deelnemers over de geschiedenis en het huidige gebruik van de tuin.

De Stadskweektuin is een belangrijke historische plek in Haarlem. In het begin van de 13e eeuw werd daar begonnen met de bouw van een landhuis. Dat huis werd fasegewijs vergroot en zo versterkt dat het twee eeuwen later het uiterlijk had van een kasteel. Na het beleg van Haarlem werd het kasteel in 1573 door de Spanjaarden opgeblazen. Vervolgens is de grond en de ruïne in eigendom gekomen van de gemeente Haarlem, die het tot het begin van de vorige eeuw aan boeren heeft verpacht. Nu is het al een kleine 100 jaar de gemeentelijke kweektuin. Het terrein heeft in de afgelopen decennia echter meer functies gekregen, voornamelijk van recreatieve en educatieve aard.


Meer informatie

De Stadskweektuin ligt aan de Kleverlaan 9, Haarlem. De wandeling start om 19.30 uur vanaf het oude torentje. Deelname kost 2,50 euro en aanmelden is niet nodig. Bel voor meer informatie met het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.

---- --