Ingezonden persbericht


Presentatie brochure over de vlaktaks

aan staatssecretaris Joop Wijn van Financiën (uitgenodigd)

Dinsdag 14 juni, van 10.00 - 12.00 uur, in Perscentrum Nieuwspoort

De Edmund Burke Stichting begeeft zich steeds meer op het snijvlak van politiek en economie. Om economische groei te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat de politiek een stap terug doet en de belastingen omlaag gaan. Om dit te benadrukken presenteert de Edmund Burke Stichting op dinsdag 14 juni, op belasting bevrijdingsdag, een brochure over de vlaktaks. De brochure behelst een pleidooi om een vlaktaks van 18,7 procent in te voeren. Tijdens de presentatie zal bovendien duidelijk worden gemaakt waarom 14 juni de dag is waarop de gemiddelde Nederlander niet langer voor de overheid werkt maar zijn salaris zelf mag houden.

Aangespoord door de vlaktaks-revolutie in de voormalige Oostbloklanden heeft de Edmund Burke Stichting econoom Peter Heemeijer (Universiteit van Amsterdam) gevraagd om te berekenen wat een vlaktaks voor Nederland betekent. De invoering van een vlaktaks blijkt er niet alleen toe te leiden dat elke inkomenscategorie erop vooruit gaat, maar bovendien economische groei te genereren en eerlijker en transparanter te zijn.

Op 19 mei jongstleden gaf staatssecretaris Joop Wijn op Radio 1 en bij RTL al commentaar op het voorstel van de Edmund Burke Stichting om in Nederland een vlaktaks van 18,7% in te voeren. Terecht merkte hij toen op dat een voorstel om tot een vlaktaks te komen vergezeld moet gaan van een uitvoerige berekening en onderbouwing - anders zou de discussie blijven steken in 'borrelpraat'. In de brochure van Peter Heemeijer staat het cijfermateriaal dat ten grondslag ligt aan zijn berekeningen.

Hierbij willen wij u uitnodigen de presentatie van de brochure en de reactie van de heer Wijn op de inhoud daarvan bij te wonen.

Wat: Presentatie Vlaktaksbrochure aan staatssecretaris Joop Wijn

van Financiën (uitgenodigd)

Waar: Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

Voor de routebeschrijving zie www.nieuwspoort.nl onder Locatie

Wanneer: Dinsdag 14 juni, 's morgens van 10.00 - 12.00 uur

Info Sander Boon, Edmund Burke Stichting, T 070 - 39 25 180

In verband met de organisatie willen wij u vriendelijk verzoeken uw komst vooraf aan te melden via boon@burkestichting.nl, of telefonisch (070 - 39 25 180, vragen naar Sander Boon).

In de hoop u op 14 juni te mogen begroeten,

met een vriendelijke groet,


Bart Jan Spruyt
directeur
Edmund Burke Stichting


---- --