Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Sectie Communicatie

nummer: 193

datum: 8 juni 2005

Veldontbijt tussen de schapen

Vorige week is in Park Schothorst een kudde van 300 schapen gearriveerd, die wordt gehoed door een herder met twee bordercollies. De kudde gaat het komende halfjaar een aantal grote groengebieden begrazen. Op dit moment is de kudde samen met de herder en zijn honden de omgeving voorzichtig aan het verkennen. Op dinsdag 14 juni zal wethouder P. Jonkman van Beheer in Stadspark Schothorst om 8.00 uur een feestelijke start aan het project geven.

De wethouder gaat samen met betrokkenen en een schoolklas ontbijten 'in het veld' tussen de schapen. Tijdens dit ontbijt wordt stilgestaan bij wat er aan vooraf is gegaan voordat Amersfoort deze kudde kon begroeten. Ook zal de wethouder toelichten wat de kudde de komende periode gaat doen. De herder, de heer M. ter Stege van het bedrijf Environ, ontvangt uit handen van de wethouder de eerste folders over de schaapskudde. Deze kan hij tijdens zijn werk uitdelen aan belangstellenden.

De pers wordt van harte uitgenodigd voor dit veldontbijt op dinsdag 14 juni.

Programma:
8.00 uur Start ontbijt
8.20 uur Wethouder licht toe en overhandigt de eerste folders aan herder 8.30 uur Schoolklas komt op bezoek

Locatie:
Stadspark Schothorst, weide voor de villa (t.h.v. Schothorsterlaan 88)

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone de Jong, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijk Beheer, telefoon 033 469 42 69 of e-mail s.dejong@amersfoort.nl.