Ingezonden persbericht



- PERSUITNODIGING -

CDA Rotterdam presenteert woonvisie

Zes studenten van de Hogeschool Rotterdam presenteren morgenochtend, dinsdag 14 juni, in de commissie Fysieke Infrastructuur, hun visie op de woningbouw in Rotterdam. In opdracht van CDA-woordvoerder Antonio Silva hebben de aanstaande Bouwkundigen onderzocht wat de mogelijkheden voor gedifferentieerder woningbouw in Rotterdam zijn.

Antonio Silva heeft de studenten gevraagd vorm te geven aan vernieuwing en visieontwikkeling op het gebied van wonen. Uitgangspunt was een gedifferentieerde woningbouw, met ruimte voor starters, gezinnen én ouderen, in een omgeving die de sociale cohesie in wijken bevordert. Het CDA heeft ervoor gekozen deze opdracht aan jongeren te geven. Jongeren, die het CDA graag voor Rotterdam wil behouden, omdat zij een bijdrage kunnen en willen leveren aan deze stad. Met deze opdracht heeft het CDA deze studenten de kans willen bieden nu al een bijdrage te leveren aan hun (wellicht) toekomstige stad en een vernieuwende impuls aan de ontwikkeling van de gedifferentieerde woningbouw te geven.

De resultaten van hun onderzoek presenteren zij op verzoek van Antonio Silva, aan de leden van de commissie Fysieke Infrastructuur. Deze bijeenkomst is openbaar voor publiek en pers. Wij nodigen u hierbij van harte uit.

De presentatie staat gepland voor omstreeks 11.00 uur op het stadhuis, in kamer 7.

Rotterdam, 13 juni 2005

----------
Noot voor de redactie/